• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Οι Ευρωπαίοι ελπίζουν να ταξιδέψουν έως τον Αύγουστο

Οι Ευρωπαίοι που ελπίζουν να ταξιδέψουν έως τον Αύγουστο είναι πάνω από τους μισούς. Αυτό συμπεραίνει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (ETC) με τίτλο

«Παρακολούθηση συναισθημάτων για εσωτερικά και ενδοευρωπαϊκά ταξίδια – Wave 5»

Η έκθεση καταδεικνύει ότι παρά την πανδημία και όλα τα υπάρχοντα εμπόδια για τα ταξίδια, η επιθυμία που έχουν οι Ευρωπαίοι να ταξιδέψουν, παραμένει ισχυρή.

Η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει δεδομένα που συλλέχθηκαν τον Ιανουάριο του 2021, δείχνει τον αντίκτυπο του COVID-19 στα ταξιδιωτικά σχέδια. Αυτά αφορούν τους προορισμούς και τις εμπειρίες, σε μια έρευνα με ταξιδιώτες από:

Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρά τα συνεχόμενα και συνεχιζόμενα lockdowns αλλά και τις συμβουλές για αποφυγή μη απαραίτητων ταξιδιών, το ταξιδιωτικό συναίσθημα των Ευρωπαίων διατηρεί μια ανοδική πορεία.

Η ανοδική αυτή πορεία καταγράφεται πιο ισχυρή σε Πολωνία, Ιταλία, Αυστρία, Βέλγιο και Ισπανία.

Οι Ευρωπαίοι που ελπίζουν να ταξιδέψουν έως τον Αύγουστο είναι πάνω από τους μισούς

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση, εν μέσω της πανδημίας,

το 69% των ευρωπαίων ταξιδιωτών ισχυρίζονται ότι αισθάνονται ασφαλέστεροι εάν οι προορισμοί τους έχουν αυστηρά μέτρα κατά του COVID-19, ενώ μόνο το 21% φοβάται ότι τέτοιοι περιορισμοί ενδέχεται να καταστρέψουν κάπως τις διακοπές τους.

Tο 54% των ερωτηθέντων για το που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν εντός των επόμενων έξι μηνών, απάντησε είτε εσωτερικά είτε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Ποιοί είναι οι Ευρωπαίοι που ελπίζουν να ταξιδέψουν το καλοκαίρι

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι Ευρωπαίοι ελπίζουν να ταξιδέψουν σύντομα είναι η διάθεση εμβολίων σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Το 11% ισχυρίζεται ότι ο αποτελεσματικός εμβολιασμός θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για αυτούς που ταξιδεύουν ξανά.

Ένα άλλο 11% δείχνει ότι η αποτελεσματικότητα των προορισμών στη διαχείριση της κρίσης υγείας είναι ένας βασικός παράγοντας γι’ αυτούς που σκέφτονται να ταξιδέψουν. Ένα άλλο 10% αναφέρει τις προϋποθέσεις πριν από την αναχώρηση ως τον κύριο παράγοντα.

Μόνο ένα μερίδιο 12% είναι πρόθυμο να ταξιδέψει μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Πάνω από το ένα τρίτο αυτών που συμμετείχαν στην έρευνα, σκοπεύουν να ταξιδέψουν μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου. Ταξιδιώτες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία να σχεδιάζουν να κάνουν ένα ταξίδι. Αυτό το ταξίδι σχεδιάζεται σε προορισμούς ήλιου και παραλίας.

Οι πιο δημοφιλείς χώρες-προορισμοί

Οι παρακάτω είναι οι πιο δημοφιλείς χώρες για επίσκεψη από τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, ακόμη και εν μέσω της πανδημίας. Η Ελλάδα κατατάσσεται 4η.

Οι Ευρωπαίοι που ελπίζουν να ταξιδέψουν έως τον Αύγουστο είναι πάνω από τους μισούς

« Συγκεκριμένα, οι Ευρωπαίοι είναι επίσης πιο πρόθυμοι να διασχίσουν σύνορα. Το 41% ​​των ερωτηθέντων επιθυμούν να ταξιδέψουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο από την έναρξη της έρευνας. Συγκριτικά, το 35% εξακολουθεί να προτιμά να ταξιδεύει στο εσωτερικό»

Η έκθεση υπογραμμίζει επίσης ότι οι ανησυχίες για την υγεία σε σχέση με τα αεροπορικά ταξίδια είναι τώρα χαμηλότερες από ό,τι τον Σεπτέμβριο του 2020. Από 20%, στο 16%. Ως αποτέλεσμα, το ποσοστό εκείνων που σκοπεύουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο έχει αυξηθεί από 49% σε 54% την ίδια περίοδο.

Η Ελλάδα καλύπτει τις ανάγκες τους

Πολλές φορές έχει ακουστεί από τα χείλη των αρμοδίων ότι η χώρα μας πρέπει να αλλάξει το μείγμα προώθησής της και εκτός του “ήλιος – θάλασσα”. Στην έρευνα αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι εκτός από τα δύο αυτά ισχυρά χαρτιά η χώρα μας διαθέτει όλα τα στοιχεία που αναζητούν οι ταξιδιώτες εν μέσω πανδημίας. Κάτι που αποτυπώνεται στον παρακάτω πίνακα. Δεν άλλωστε τυχαίο ότι κατατάσσεται τόσο ψηλά στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων.

Οι Ευρωπαίοι που ελπίζουν να ταξιδέψουν έως τον Αύγουστο είναι πάνω από τους μισούς

Το ταξίδι με το αυτοκίνητο παραμένει η δεύτερη πιο προτιμώμενη μορφή μεταφοράς. Αυτό απαντά το 36% των ατόμων που σχεδιάζουν να κάνουν ένα ταξίδι.

Η έκθεση έρχεται να επιβεβαιώσει όλα τα συμπεράσματα του 3ου BnB Greece Conference.

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend