• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Αειφορία: Μια τάση που γίνεται ανάγκη

Τις πρακτικές που θα πρέπει να εφαρμόζονται για την αειφορία στον τουρισμό θα διερευνήσει το 3ο BnB Greece Conference.

Με αφορμή την κρίση της πανδημίας, είναι επιτακτική η ανάγκη για αειφόρες πρακτικές και σε συνδυασμό με την ασφάλεια και υγιεινή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού – UNWTO ορίζει τις αρχές και πρακτικές στο πλαίσιο του βιώσιμου και αειφόρου τουρισμού:

  • Να γίνεται βέλτιστη χρήση των περιβαλλοντικών πόρων.
  • Να υπάρχει σεβασμός στην κοινωνική και πολιτιστική αυθεντικότητα των τοπικών κοινοτήτων.
  • Να εξασφαλίζεται η βιώσιμη οικονομική δραστηριότητα των επιχειρήσεων, παρέχοντας δίκαια κατανεμημένα κοινωνικοοικονομικά οφέλη. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η σταθερής απασχόλησης και ευκαιριών εισοδήματος και των κοινωνικών υπηρεσιών στις κοινότητες υποδοχής και συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της φτώχειας.

Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη απαιτεί τη συμμετοχή όλων των σχετικών κοινωνικών εταίρων που είναι άρτια πληροφορημένοι.

Σύμφωνα με τον UNWTO, βιώσιμος ή αειφόρος τουρισμός (sustainable tourism) είναι “ο τουρισμός που λαμβάνει πλήρως υπόψη του τις υφιστάμενες και μελλοντικές οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις του και ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επισκεπτών, του κλάδου και των κοινοτήτων στους προορισμούς υποδοχής”.

Έτσι, γίνεται εμφανές ότι η αειφορία στον τουρισμό δεν έχει να κάνει μόνο με το περιβάλλον, όπως έχει επικρατήσει.

Αφορά, επίσης, κοινωνικά ζητήματα όπως ο υπερτουρισμός, η ασφάλεια και η προστασία της δημόσιας υγείας.

Σε αυτό το session του 3ου BnB Greece Conference συμμετέχουν στελέχη επιχειρήσεων που έχουν εφαρμόσει με επιτυχία πρακτικές αειφορίας. Ο κ. Σωτήρης Μυλωνάς από την MSolutions θα παρουσιάσει τις βασικές δράσεις που μπορούν να αναλάβουν οι ιδιοκτήτες / διαχειριστές ακινήτων. Ο κ. Κωνσταντίνος Στρατάκης, Γενικός Διευθυντής της Heloni apartments, και ο κ. Γιώργος Παλιούρας, υπεύθυνος Business Development της Rhapsody Travel Greece, θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους. Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνος Λάσκος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών θα εξηγήσει για το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης.

BnB Greece Conference

Το 3ο BnB Greece Conference

Το 3ο BnB Greece Conference είναι η μοναδική διοργάνωση αποκλειστικά αφιερωμένη στον κλάδο των Short-Term Rentals & Villas. Το φετινό συνέδριο θα προσφέρει χρήσιμα εργαλεία στους επαγγελματίες της αγοράς προκειμένου να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ανάκαμψή τους.

Το 3ο BnB Greece Conference

  • Θα καταγράψει την υπάρχουσα κατάσταση σε Ελλάδα και Ευρώπη, προκειμένου να έχουν όλοι μια σαφή εικόνα, βασισμένη σε αναλυτικά δεδομένα.
  • Θα διερευνήσει τις τάσεις της επόμενης ημέρας, έτσι ώστε να σχεδιάσουν όλοι τις στρατηγικές τους κινήσεις.
  • Θα παρέχει πληροφόρηση για τις μεγάλες αγορές της Ελλάδας και πώς να τις προσεγγίσετε.
  • Θα παρουσιάσει τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζονται οι διαχειριστές ακινήτων για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις.
  • Θα διασυνδέσει τους επαγγελματίες μεταξύ τους, προκειμένου να βγουν πιο δυνατοί από αυτή την κρίση.

Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί το ακριβές πρόγραμμα του συνεδρίου με τη συμμετοχή ηχηρών ονομάτων της παγκόσμιας σκηνής Short-Term Rentals & Villas.

Σημείωση: Το 3ο BnB Greece Conference μπορεί να το παρακολoυθήσει κάποιος μόνο με προεγγραφή που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι και τις 21 Ιανουαρίου. Το συνέδριο δε θα μεταδοθεί ζωντανά σε καμία πλατφόρμα social media.

Κάντε την εγγραφή σας χωρίς κόστος πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend