• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

4 εύκολες ιδέες για τη Φθινοπωρινή Διακόσμηση των bnb

Φθινόπωρο! Μία μελαγχολική εποχή με μειωμένες εισπράξεις ή… μία ευκαιρία για αλλαγή διάθεσης και περισσότερες φθινοπωρινές αφίξεις, με φυσιολατρικές δραστηριότητες μαγεμένοι από τα χρώματα της φύσης;

Καθώς η θερινή, ανάλαφρη ατμόσφαιρα εναλλάσσεται με την καθημερινή ρουτίνα στην πόλη, οι φθινοπωρινές εξορμήσεις φαίνονται ως μία σημαντική ευκαιρία αναζωογόνησης. Έστω και ως lastminute request!
Οι επίδοξοι ταξιδιώτες αναζητούν πλήρως εξοπλισμένα, feel-like-home καταλύματα για να ανανεωθούν ψυχολογικά και να αλλάξουν παραστάσεις και… διάθεση!

Ένας επαγγελματίας host δεν θα μπορούσε παρά να αφουγκραστεί τις τάσεις της τουριστικής αγοράς και τα νέα δεδομένα της μετά-Covid19 εποχής για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2020, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες φιλοξενίας και να… διαφοροποιηθεί σημαντικά από τον ανταγωνισμό!

Το στοίχημα του host είναι πώς θα χρησιμοποιήσει τη Φθινοπωρινή Διακόσμηση για να ανανεώσει τους εσωτερικούς χώρους της τουριστικής κατοικίας ή του bnb διαμερίσματος, με έξυπνο και δημιουργικό τρόπο εντός budget!

Πώς αναπαράγουμε την αίσθηση φθινοπωρινής ατμόσφαιρας στο bnb κατάλυμα, ώστε να εναρμονιστούμε με την αλλαγή της εποχής, αποφεύγοντας τις ριζικές επεμβάσεις;

 

Φθινοπωρινή Διακόσμηση
Still life in the living room with a wooden inscription home . The concept of home and comfort.
  1. Ντύνουμε με Χρώμα και Ύφασμα

Η επίπλωση και διακόσμηση του καθιστικού είναι η πρώτη εικόνα που σχηματίζουν οι guests κατά την είσοδό τους στο διαμέρισμα ή την τουριστική κατοικία. Περιμένουν να διαπιστώσουν αν οι online φωτογραφίες ταυτίζονται με τον πραγματικό εσωτερικό χώρο.

Ξαφνιάστε τους θετικά με τις επεμβάσεις φθινοπωρινής διακόσμησης με βάση το χρώμα και το ύφασμα!

Εφαρμόζουμε διακοσμητικά ριχτάρια από μαλακά υφάσματα στους καναπέδες και εμπριμέ μαξιλάρια λούσου σε θερμούς τόνους με πιο πυκνές πλέξεις ή με πέλος.

Διατηρούμε ίδια τη χρωματική βάση της επίπλωσης, τροποποιώντας σημειακά με accent λεπτομέρειες που δημιουργούν αντιθέσεις που τραβούν την προσοχή.

Επιλέγουμε μία mix n’ match αισθητική για τη Φθινοπωρινή Διακόσμηση του bnb καταλύματος που μπορεί να εφαρμοστεί ευέλικτα και οικονομικά, αναβαθμίζοντας το ύφος του καθιστικού.

 Deco Tip 1: Προσοχή στις προδιαγραφές καθαριότητας και συντήρησης των υφασμάτων!

Φθινοπωρινή Διακόσμηση
Homely cozy interior in the living room with a vase and flowers homemade breakfast, home comfort concept
  1. Επεμβαίνουμε στον Φωτισμό Εσωτερικού Χώρου

Ο φωτισμός είναι μία άυλη συνιστώσα στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου!

Η επιμελής χρήση των επιπέδων φωτισμού, του είδους φωτισμού και του είδους των φωτιστικών μπορεί να δημιουργήσει με επιτυχία τη χαλαρή ατμόσφαιρα φιλοξενίας που επιδιώκουμε.

Aντικαθιστούμε τα καπέλα των φωτιστικών με πολύχρωμα patterns, εισάγοντας τους θερμούς τόνους του πορτοκαλί, γκρι και πράσινου στον εσωτερικό χώρο.

Εφαρμόζουμε θερμό φωτισμό και προσθέτουμε φωτιστικά με αισθητική χειροποίητου αντικαθιστώντας τους ψυχρούς λαμπτήρες και τα inox, γυαλιστερά φωτιστικά.

Παίζουμε με τα επίπεδα φωτισμού, δημιουργώντας μία πιο ρομαντική ατμόσφαιρα, εφαρμόζοντας ροοστάτες.

Deco Tip 2: Κατά την αντικατάσταση των καπέλων των φωτιστικών, προσέχουμε να μη μειώνονται τα λειτουργικά επίπεδα φωτισμού στον εσωτερικό χώρο!

Beautiful light lamp decor glowing
  1. Στρέφουμε τα Βλέμματα στο Δάπεδο

Τα γυμνά πέλματα θεωρούνται αίσθηση ελευθερίας. Δεν είναι λίγοι οι guests που επιδιώκουν τη σωματική χαλαρότητα μέσω της επαφής με το φυσικό έδαφος και το δάπεδο εσωτερικού χώρου.

Στρέφουμε τα βλέμματα στο δάπεδο, εφαρμόζοντας φθινοπωρινά χαλιά που ζεσταίνουν τους εσωτερικούς χώρους, ενώ ταυτόχρονα οριοθετούν λειτουργικές ζώνες μέσα στον εσωτερικό χώρο του bnb, π.χ. διαφοροποιούν την τραπεζαρία από το καθιστικό.

Εισάγουμε την ατμόσφαιρα οικιακής θαλπωρής, εκμεταλλευόμενοι την πλέξη του διακοσμητικού χαλιού για να δημιουργήσουμε την αίσθηση του “μαλακού δαπέδου” (=soft flooring).

Επιλέγουμε gradient αποχρώσεις, δηλαδή χρωματικές διαβαθμίσεις, και rusty effects για να εισάγουμε τα χρώματα του φθινοπώρου.

Deco Tip 3 : Αποφεύγουμε τα κλασσικά, επαναλαμβανόμενα μοτίβα επιλέγοντας αφηρημένα σχέδια που δίνουν μία πιο μοντέρνα αίσθηση Διακόσμησης Εσωτερικού Χώρου.

  1. Βάζουμε τη Φύση στον Εσωτερικό Χώρο!

Η επιτυχία στη φθινοπωρινή διακόσμηση ενός bnb αστικού διαμερίσματος ή μιας τουριστικής κατοικίας εξαρτάται από την αίσθηση σπιτικής ατμόσφαιρας που θα καταφέρουμε να μεταδώσουμε στους guests.

Ενεργοποιούμε τις αισθήσεις και αναπαράγουμε τη θαλπωρή σπιτικού περιβάλλοντος. Τοποθετούμε ανθοσυνθέσεις και διακοσμητικά στοιχεία με χειροποίητο ύφος και έμπνευση από τη φύση.

Εφαρμόζουμε διακοσμητικά décor από αποξηραμένα φυτά, με βάση το ξύλο και τις φθινοπωρινές παλέτες χρωμάτων στα υπνοδωμάτια, στο καθιστικό και στην τραπεζαρία

Deco Tip 4: Εμπνευστείτε από τα τοπικά χρώματα και αρώματα, εισάγοντας κλαδιά και φυτά της περιοχής σας στις διακοσμητικές συνθέσεις!

Φθινοπωρινή Διακόσμηση
Composition with lavender in a beautiful glass on the table in the living room, the concept of home comfort

Special tip!

Μην ξεχάσατε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της εικόνας, φωτογραφίζοντας επαγγελματικά τον χώρο σας!

Προωθήστε τη νέα αισθητική εσωτερικού χώρου στα social media και αναδείξτε την ανανεωμένη φθινοπωρινή διακόσμηση του bnb σας!

Ο επαγγελματίας Host θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τη Φθινοπωρινή Διακόσμηση bnb καταλύματος ως μία ευκαιρία να βρεθεί ένα βήμα πριν… τον ανταγωνισμό και… πριν το click της κράτησης των ταξιδιωτών του Φθινοπώρου 2020!

Ευαγγελία Παπαδημητρίου
Αρχιτέκτων Μηχανικός & Interior Designer

Η Ευαγγελία Παπαδημητρίου είναι Ιδρύτρια, Senior Architect & Interior Designer του αρχιτεκτονικού γραφείου ΙNTERARKITEKTES και HOSTCOMPASS, με πολυετή πείρα στη Διαμόρφωση, Ανακαίνιση και Διακόσμηση Επαγγελματικών Χώρων Eστίασης και Φιλοξενίας, με έμφαση στη Σύνθεση Εταιρικής Ταυτότητας επιχειρήσεων, συνδυάζοντας με επιχειρηματικό τρόπο την εργονομία με το design.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend