• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Οι κανόνες καθαριότητας των καταλυμάτων στην post-covid εποχή

Στην post-covid εποχή οι κανόνες υγιεινής και καθαριότητας θα διαδραματίσουν τον πιο σημαντικό παράγοντα εμπιστοσύνης του guest προς το κατάλυμα. Οι διαδικασίες μεταξύ της υποδοχής και της αναχώρησης θα αποτελέσουν το ισχυρό χαρτί των hosts που θα επενδύσουν σε αυτές.

Με συνεχείς ενημερώσεις και εγκυκλίους, η επιστημονική κοινότητα αλλά και οι αρμόδιες αρχές των μεταφορών ανακοινώνουν υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια των ταξιδιωτών.

Με δεδομένη την ανασφάλεια του παγκόσμιου πληθυσμού σε θέματα μετάδοσης του Covid-19, η πιστοποίηση των υπηρεσίων καθαρισμού επιβάλεται να αποτέλεσει προτεραιότητα για τους hosts.

Όμως όλα όσα περιγράφουμε θα πρέπει να εφαρμοστούν από επαγγελματίες ώστε το ισχυρό αυτό χαρτί να μην “καεί” στο βωμό του κόστους.

Το πρότυπο καθαριότητας BnbC-20 παρέχει στον διαρκή αυτό αγώνα την εξασφάλιση και στις δυο πλευρές για υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Βασικές ενέργειες που εφαρμόζονται στο BnbC-20

κανόνες καθαριότητας

1. Αρχικός έλεγχος καταλύματος

Ο σχολαστικός έλεγχος για τυχόν ζημιές και η κατάσταση που άφησαν οι επισκέπτες το κατάλυμα επιβάλεται. Δεν είναι λίγες οι φορές που κακοί guests έχουν προκαλέσει σοβαρές φθορές σε καταλύματα. Αποτέλεσμα είναι η απόγνωση του host όταν έρχεται αντιμέτωπος με τέτοιου είδους καταστάσεις. Ιδίως εάν αργήσει να διαπιστώσει τις φθορές. 

Πολλές φορές οι guests ή από αμέλεια ή από βιασύνη ξεχνούν ή αφήνουν διάφορα αντικείμενα στα καταλύματα. Ο σχολαστικός έλεγχος θα απαλλάξει το host από τέτοιου είδους πονοκεφάλους. Πολλές φορές μάλιστα θα δώσει και εξαιρετικές κριτικές σε περίπτωση που ο host ενημερώσει το guest για το αντικείμενο που ξέχασε και το χρειάζεται.  

κανόνες καθαριότητας

2. Αερισμός του χώρου

Ένα από τα θέματα που επιμένουν όλες οι συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας είναι ο αερισμός των καταλυμάτων. Ο σωστός αερισμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα ώστε να υποδεχθούμε τους επόμενους guests. Μόλις το προσωπικό καθαριότητας τελειώσει τον έλεγχο του καταλύματος αερίζει το κατάλυμα ανοίγοντας παράθυρα και μπαλκονόπορτες ώστε να επιτραπεί στον φρέσκο αέρα να κυκλοφορήσει στους χώρους του καταλύματος.   

3. Γενικός καθαρισμός και κοινόχρηστοι χώροι

Είδη οικιακής χρήσης, πόμολα, διακόπτες φωτός και λαβές ντουλαπιών μπορούν να κρύβουν πολλές εστίες μόλυνσης. Το προσωπικό εφαρμογής του BnbC-20 φροντίζει να τα ελέγχει πολλές φορές κατά τη διάρκεια του καθαρισμού. Όλα τα σημεία μετά την απολύμανση σημαίνονται με αφαιρούμενες ετικέτες επισήμανσης.

4. Καθαρισμός του καθιστικού

Ένα απο τα κύρια σημεία του καταλύματος είναι το καθιστικό. Ίσως είναι το σημείο που ο επισκέπτης περνάει τον περισσότερο χρόνο καταά την διάρκεια της διαμονής του. Άρα ο καθαρισμός του χώρου και τον αντικειμένων που βρίσκονται εκεί όπως τραπεζάκια, τηλεόραση, χαλιά μικρά ή μεγάλα, “κρυφών σημείων” κλπ είναι κρίσμος. Επίσης επιβάλεται να εφαρμόζεται απολύμανση σε χρηστικά αντικείμενα όπως τηλεκοντρόλ και διακοπτών. Σε περίπτωση ύπαρξης δύσκολων λεκέδων που δεν απομακρύνονται το κέντρο συντονισμού θα αναλάβει δράση με την αποστολή ειδικών μηχανημάτων για την απομακρυνσή τους.

5. Καθαρισμός της κουζίνας

Τι πιο άσχημο για έναν hosts μετά το check in να βρει υπολείμματα τροφών στην κουζίνα, στο νεροχύτη, συρτάρια στα πιάτα ή  ακόμα και στις συσκεύες. Να έχουν υπολλείματα από την προηγούμενη χρήση του καταλυματος και στο οποίο θα πρέπει να μείνει τις επόμενες ημέρες. Μπορεί να προκαλέσει άσχημες εντυπώσεις κα πολύ αρνητικές αξιολογήσεις. Το BnbC – 20 εφαρμόζει μια σειρά καθαρισμών στα σκεύη, στις συσκεύες και στα σετ σερβιρίσματος, στα συρτάρια ώστε να νιώθετε ασφαλής εσείς και ο guest σας. Με την είσοδο του στο κατάλυμα και στην κουζίνα του θα δεί τα αποτελέσματα των εφαρμογών καθαριότητας και απολύμανσης αφού θα έχουν τοποθετηθεί ειδικές σημάνσεις. 

6.Καθαρισμός της τραπεζαρίας

To πρότυπο BnbC-20 εξασφαλίζει ότι τα γεύματα των guest σας θα γίνουν σε τραπεζαρίες χωρίς ίχνος βρωμιάς, σκόνης ή υπολειμάτων τροφής. Αυτό αφορά το τραπέζι, τις καρέκλες, ακόμα και τυχόν παιδικά καθίσματα ή παιδικά καρεκλάκια που μπορεί να υπάρχουν. Η καθαριότητα και απολύμαση θα είναι σχολαστική και στην εφαρμογή της θα έχουν γίνει μετακινήσεις του εξοπλισμού για να εφαρμοστούν.

7. Καθαρισμός μπάνιου

Τι πιο αναζωογονητικό για τους guests σας μετά από ένα κοπιαστικό ταξίδι πολλών ωρών να απολαύσουν ένα ντους. Να μπεί σε ντουζιέρες ή μπανιέρες χωρίς άλατα και να μπορεί να έχει στη διάθεση του προϊόντα περιποίησης (amenities) τα οποία θα έχουν αντικατασταθεί δωρεάν. 

Να βρούν πετσέτες κλειστές σε νάιλον συσκευασίες και το μπάνιο πεντακάθαρο χωρίς οσμές. Κάθε βρωμιά σε φανερά και κρυφά σημεία απλά να μην υπάρχει. Ποιός δεν θα το ήθελε αυτό;

8.Σύστημα επιθεώρησης

Για την επιτυχημένη εφαρμογή των πρωτοκόλλων καθαρισμού και απολύμανσης, εκτός του ελέγχου πληρότητας που πραγματοποιείται από το προσωπικό καθαριότητας, γίνεται δευτεροβάθμιος έλεγχος από Επιθεωρητή που έχει λάβει ειδική εκπαίδευση. Με τον έλεγχο δύο φάσεων εξασφαλίζεται η ποιότητα υπηρεσίας καθαρισμού και απολύμανσης. Με το πρότυπο BnbC-20 παραδίδεται στον guest ένα ασφαλές και καθαρό κατάλυμα.

9.Λίστες ελέγχου και ηλεκτρονικές εφαρμογές.

Για τον αποτελεσματικό έλεγχο και την επιθεώρηση ασφάλειας και καθαριότητας έχουν ειδικές λίστες ελέγχου. Αυτές αφορούν το προσωπικό καθαριότητας και τους επιθεωρητές.

Επιπλέον έχουν αναπτυχθεί ηλεκτρονικές εφαρμογές ελέγχου και αναφοράς προβλημάτων. Με τις διαδικασίες αυτές βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα αντιμετώπισης των ζημιών στα καταλύματα.

Το Κέντρο Συντονισμού του BnBC-20 λαμβάνει ηλεκτρονικά σε πραγματικό χρόνο τις λίστες ελέγχου και ενημερώνει με τον ίδιο τρόπο τον διαχειριστή ή τον ιδιοκτήτη του καταλύματος.

Το πρότυπο BnbC-20

Το πρότυπο σχεδιάστηκε ειδικά για καταλύματα STR και τα καταλύματα διακοπών, με σκοπό να κάνει το guest να αισθάνεται ασφαλής και προστατευμένος.

Εάν θέλετε να δείτε αναλυτικά στοιχεία για τα πεδία εφαρμογής του BnbC-20, επισκεφτείτε το www.bnbclean.gr ή συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα για λάβετε περισσότερες πληροφορίες από εξειδικευμένο προσωπικό.

    Χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας συμφωνώ με την αποθήκευση και την επεξεργασια των προσωπικών μου δεδομένων

    Previous ArticleNext Article

    Send this to a friend