• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

5 συμβουλές για φωτογραφίες που θα φέρουν κρατήσεις

συμβουλές φωτογραφίες

Είμαστε στην εποχή της εικόνας. Οι καλές φωτογραφίες είναι ικανές να προσελκύσουν επισκέπτες στην καταχώρισή σας και αποτελούν το πρώτο βήμα για να κερδίσετε κράτηση.

Όπως αναφέρει η ίδια η Airbnb, η καλές φωτογραφίες του σπιτιού είναι σε θέση να φέρουν αύξηση 40% στα έσοδά σας, 24% περισσότερες κρατήσεις και 26% υψηλότερη τιμή ανά διανυκτέρευση.

Βάλτε λοιπόν στο σπίτι… «τα καλά του» και ετοιμαστείτε για φωτογράφηση.

Οι φωτογραφίες πρέπει να αποτυπώνουν την καλύτερη εκδοχή του χώρου σας. Άρα η επιλογή επαγγελματία φωτογράφου είναι μονόδρομος.

Καλές φωτογραφίες δεν σημαίνει φωτογραφίες που δίνουν ψευδή αίσθηση του σπιτιού. Γιατί ένα από τα βασικά σχόλια των επισκεπτών είναι «ο χώρος είναι όπως στις φωτογραφίες».

Να σημειώσουμε ότι η Airbnb δίνει τη δυνατότητα να κλείσετε έναν από τους επαγγελματίες που συνεργάζονται με την πλατφόρμα της.

5 συμβουλές για τέλειες φωτογραφίες

Υπάρχουν όμως κάποιες κινήσεις που πρέπει να κάνετε πριν την άφιξη του φωτογράφου. Αυτές είναι οι συμβουλές των ειδικών για τέλειες φωτογραφίες:

Ο φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο

συμβουλές φωτογραφίες
Εκμεταλευτείτε τον φυσικό φωτισμό

Προτείνετε εσείς στον φωτογράφο την ώρα που ο χώρος σας φωτίζεται καλύτερα. Επίσης φροντίστε να έχετε αντικαταστήσει τις τυχόν καμένες λάμπες και να δουλεύουν όλα τα φωτιστικά. Ο επαγγελματίας είναι σίγουρο ότι θα έχει μαζί του τον κατάλληλο εξοπλισμό. Αλλά μην ξεχνάτε ότι ο επισκέπτης θέλει να καταλάβει την αίσθηση που δίνει το σπίτι. Και ο φωτισμός που διαθέτει συμβάλει στην αίσθηση. Επίσης, εμπιστευτείτε τις συμβουλές του φωτογράφου, εκείνος ξέρει καλύτερα πώς βγαίνουν τέλειες οι φωτογραφίες.

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά

Πριν έρθει ο φωτογράφος πρέπει να έχετε κάνει τέλειο καθάρισμα του σπιτιού. Ο φωτογραφικός φακός έχει την τάση να τονίζει λεπτομέρειες που ίσως δεν προσέχουμε με γυμνό μάτι. Τακτοποιείστε το σπίτι, αφαιρέστε προσωπικά αντικείμενα και φροντίστε να έχετε (και να αναδείξετε) ελεύθερες επιφάνειες που ο επισκέπτης θα χρειαστεί για τα δικά του προσωπικά αντικείμενα. Επίσης να θυμάστε ότι ένα σπίτι «φορτωμένο» με πράγματα δεν δείχνει και πολύ ελκυστικό στις φωτογραφίες…

Παρουσιάστε όλους τους χώρους

συμβουλές φωτογραφίες
Αναδείξτε τις “γωνιές” τους σπιτιού σας

Βγάλτε φωτογραφίες όλα τα δωμάτια του σπιτιού που είναι στη διάθεσή του επισκέπτη. Το καθιστικό πρέπει να δίνει μια αίσθηση άνεσης και φιλικότητας. Οι καναπέδες, τα ριχτάρια, τα μαξιλάρια πρέπει να είναι καθαρά, ατσαλάκωτα και όμορφα τοποθετημένα.

Τα υπνοδωμάτια πρέπει να είναι απλά, χωρίς πολλά διακοσμητικά και προσωπικά αντικείμενα. Στρώστε καλοσιδερωμένα σεντόνια και δείξτε πώς είναι τοποθετημένα τα κρεβάτια στον χώρο. Αν έχετε και καναπέ που γίνεται κρεβάτι, βγάλτε και μια επιπλέον φωτογραφία του όταν είναι ανοιχτό.

Οι φωτογραφίες του μπάνιου πρέπει να αποτυπώνουν με σαφήνεια το μέγεθός του, τις παροχές του και φυσικά να αναδεικνύουν την άψογη καθαριότητά του.

Περιλάβετε επίσης φωτογραφίες των εξωτερικών χώρων (μπαλκόνια, βεράντες, κήπο, κ.λπ.) καθώς την πιθανή θέα που έχει το σπίτι.

Πρώτα ονειρευόμαστε και μετά ταξιδεύουμε

συμβουλές φωτογραφίες
Δημιουργήστε “ατμόσφαιρα”

Βοηθείστε το επισκέπτη σας να δημιουργήσει στο μυαλό του εικόνες από τις στιγμές που θα ζήσει στο σπίτι σας. Στρώστε ένα σερβίτσιο στην τραπεζαρία, ανάψτε μερικά κεριά δίπλα στον καναπέ (ή το τζάκι, αν διαθέτετε!), βάλτε μερικά βιβλία σε ένα κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι, δύο κούπες καφέ στο τραπεζάκι του μπαλκονιού είναι μερικές μόνο ιδέες για τις γωνίες που μπορείτε να αναδείξετε.

Να τι προσφέρω!

συμβουλές φωτογραφίες
Παρουσιάστε τις παροχές του σπιτιού

Στις φωτογραφίες πρέπει να αποτυπώνονται με σαφήνεια οι παροχές του σπιτιού. Μην δείξετε πολλά τρόφιμα στις φωτογραφίες γιατί ο επισκέπτης μπορεί να θεωρήσει ότι τα παρέχετε δωρεάν. Παρουσιάστε μόνο όσα πρόκειται να προσφέρετε. Δείξτε ένα σετ πετσέτες ανά επισκέπτη (είτε πάνω στο κρεββάτι είτε σε κάποιο σημείο του μπάνιου). Καθώς και τα προϊόντα προσωπικής καθαριότητας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, κ.λπ.) που διαθέτετε. Αν τους προσφέρετε κάποιο σπιτικό αναψυκτικό κατά την άφιξη, χάρτη της πόλης, τουριστικό οδηγό ή ο,τιδήποτε άλλο, αναδείξτε το!

Γενικά οι περισσότεροι επισκέπτες έχουν την τάση να προσέχουν περισσότερο τις φωτογραφίες παρά τα κείμενα περιγραφών.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend