• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πώς να συντηρήσετε τα στρώματα

Η ξεκούραση και ο ύπνος είναι απαραίτητα στη ζωή των ανθρώπων. Ένα ωραίο και άνετο μέρος για χαλάρωση μετά από μια γεμάτη ημέρα, είναι must για τους επισκέπτες σας.

Γι’ αυτό, εκτός από τη δημιουργία ενός φιλόξενου και ευχάριστου περιβάλλοντος στα υπνοδωμάτια, πρέπει να είστε βέβαιοι ότι όλες οι ανέσεις και τα αξεσουάρ είναι σε άριστη κατάσταση – ειδικά τα κρεββάτια.

Η καθαριότητα είναι φυσικά το νούμερο ένα. Σεντόνια, κουβέρτες, παπλώματα, μαξιλαροθήκες και γενικά ό,τι υπάρχει πάνω στο κρεββάτι θα πρέπει να είναι πεντακάθαρο. Επίσης, μετά από κάθε αναχώρηση είναι καλό να καθαρίζετε το στρώμα με μια ηλεκτρική σκούπα.

Αν θέλετε όμως να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του στρώματος, είναι χρήσιμο -ανά διαστήματα- να το περιστρέφετε.

Γιατί είναι απαραίτητο

Οι περισσότεροι τύποι στρωμάτων έχουν την τάση να δημιουργούν «βαθουλώματα», κάτι που οδηγεί σε άβολο ύπνο και φθορά του στρώματος. Κάνοντας περιστροφή των στρωμάτων, διατηρούμε καλύτερα τη φόρμα τους. Μπορείτε να τα γυρίζετε έτσι ώστε η επιφάνεια που κοιμούνται οι επισκέπτες να περάσει από την κάτω πλευρά. Σε πιο αραιά διαστήματα, μπορείτε να κάνετε και περιστροφή 180 μοιρών, έτσι ώστε το προσκεφάλι να γυρίσει στους πρόποδες του κρεβατιού.

Σωστός προγραμματισμός

Ανάλογα με τις ανάγκες σας και τη διαθεσιμότητα του προσωπικού σας, η εργασία της περιστροφής των στρωμάτων λειτουργεί καλύτερα με ένα καθορισμένο πρόγραμμα. Είτε επιλέξετε κάθε τρεις μήνες, είτε κάθε ένα μήνα, είναι πάντα καλή ιδέα η εργασία αυτή να γίνει μέρος της ρουτίνας γενικής συντήρησης.

Είναι αρκετά εύκολο

Υποθέτοντας ότι έχετε επαρκές προσωπικό η περιστροφή των στρωμάτων είναι ένα σχετικά εύκολο έργο. Μπορούν να γίνουν δύο κινήσεις:

α) να στρίψετε το στρώμα προς τα πλάγια, έτσι ώστε το κάτω μέρος του στρώματος να είναι τώρα πάνω

β) να το περιστρέψετε 180 μοίρες, έτσι ώστε η κεφαλή του στρώματος να βρίσκεται πια στους πρόποδες του κρεβατιού.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend