• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Οι κανονισμοί καταλύματος πρέπει να είναι σαφείς συστήνει η Booking.com

κανονισμοί καταλύματος

Οι κανονισμοί του καταλύματος θα πρέπει να είναι σαφείς. Τη σύσταση αυτή απευθύνει στους οικοδεσπότες η Booking.com, υπογραμμίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί μια ξέγνοιαστη εμπειρία φιλοξενίας. Παράλληλα, οι οικοδεσπότες μπορούν να είναι ήσυχοι ότι οι επισκέπτες θα φροντίζουν το κατάλυμά τους στη διάρκεια της διαμονής τους.

Διαβάστε αναλυτικά το θέμα αυτό, όπως το παρουσιάζει η πλατφόρμα στους συνεργάτες της….

«Η δυνατότητα να προσθέσεις κανονισμούς καταλύματος και να σχεδιάσεις την καταχώρισή σου έτσι ώστε μέσω αυτής να παρέχεις σημαντικές πληροφορίες στους επισκέπτες είναι εξαιρετικά χρήσιμη», λέει η Zoey Berghoff, οικοδέσποινα σε κατοικία διακοπών στις ΗΠΑ. «Σε γενικές γραμμές, βελτιώνει την εμπειρία φιλοξενίας διότι οι επισκέπτες δεν σου κάνουν ερωτήσεις κάθε λίγο και λιγάκι, βελτιώνοντας παράλληλα και την εμπειρία των επισκεπτών οι οποίοι μπορούν να καταλάβουν καλύτερα τι να περιμένουν».

Βασικοί κανονισμοί καταλύματος

Δείτε εδώ μερικούς βασικούς κανονισμούς καταλύματος τους οποίους μπορείτε να προσαρμόσετε για το κατάλυμά σας στην Booking.com. Πριν κάνουν κράτηση, οι επισκέπτες πρέπει να τους διαβάσουν και να συμφωνήσουν με αυτούς.

 • Κατοικίδια: Αποφασίστε αν οι επισκέπτες μπορούν να έρχονται μαζί με τους τετράποδους φίλους τους.
 • Πάρτι ή εκδηλώσεις: Ενημερώστε για την πολιτική που ακολουθήτε σχετικά με τις συγκεντρώσεις και τους εορτασμούς.
 • Κάπνισμα: Πείτε στους επισκέπτες αν στον χώρο σας απαγορεύεται το κάπνισμα.
 • Ώρες κοινής ησυχίας: Προσδιορίστε τις ώρες κατά τις οποίες οι επισκέπτες πρέπει να αποφεύγουν να κάνουν φασαρία.
 • Ωράριο εισόδου/εξόδου: Περιορίστε τις ώρες που οι επισκέπτες σας μπορούν να βγαίνουν από το κατάλυμα ή να εισέρχονται σε αυτό.
 • Ωράριο check-in και check-out: Δηλώστε τις προτιμώμενες ώρες άφιξης και αναχώρησης.
 • Παιδιά: Διευκρινίστε αν το κατάλυμά σας είναι κατάλληλο για μικρά παιδιά.
 • Μέγιστος αριθμός επισκεπτών: Προσδιορίστε τη χωρητικότητα του καταλύματός σας.

Συμβουλή: Εκτός από αυτούς τους κανονισμούς, μπορείτε να προσαρμόσετε τις πολιτικές σχετικά με τις εγγυήσεις ζημιών για ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά.

Επιπλέον κανονισμοί που μπορείτε να εξετάσετε

Πέρα από τους βασικούς κανονισμούς καταλύματος, εδώ θα βρείτε και μερικούς επιπλέον κανονισμούς που θα μπορούσατε να μοιραστείτε απευθείας με τους επισκέπτες σας, π.χ. στο πακέτο καλωσορίσματος που παρέχετε:

 • Επιπλέον επισκέπτες: Ενημερώστε για το αν επιτρέπονται επιπλέον επισκέπτες.
 • Πάρκινγκ: Αν δεν υπάρχει πάρκινγκ στον χώρο του καταλύματος, προτείνετε άλλες κοντινές επιλογές στους επισκέπτες.
 • Ασφάλεια και προστασία: Τονίστε τη σημασία της ασφάλειας παρέχοντας σαφείς οδηγίες για θέματα όπως το κλείδωμα της πόρτας και η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του συναγερμού.
 • Φαγητό και απορρίμματα: Πείτε στους επισκέπτες πού μπορούν να πετούν τα σκουπίδια και συμπεριλάβετε οδηγίες ανακύκλωσης.
 • Κοινόχρηστοι χώροι και παροχές: Περιγράψτε τους κανόνες που μπορεί να ισχύουν για τυχόν κοινόχρηστους χώρους ή παροχές.

Συμβουλή: Πριν ορίσετε κανονισμούς καταλύματος, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις κατευθυντήριες γραμμές μας σχετικά με την ίση μεταχείριση.

Τα οφέλη των κανονισμών καταλύματος

Εκτός από την επιπλέον σιγουριά που προσφέρουν, οι κανονισμοί καταλύματος μπορούν να σας βοηθήσουν με τα εξής:

Οικοδόμηση σχέσεων

Οι κανονισμοί καταλύματος δεν υπάρχουν μόνο για πρακτικούς λόγους. Όταν οι επισκέπτες κατανοούν και σέβονται τους κανονισμούς του καταλύματός σας, αυτό βοηθά στη δημιουργία μιας καλής σχέσης ανάμεσά σας.

Προστασία καταλύματος

Οι κανονισμοί καταλύματος είναι επίσης ένας τρόπος για να προστατεύσετε την κατοικία διακοπών σας. Δείχνοντας στους επισκέπτες τι ακριβώς να περιμένουν, μπορείτε να αποτρέψετε παρεξηγήσεις και να βεβαιωθείτε ότι το κατάλυμά σας είναι σε καλά χέρια.

Διαμόρφωση εντυπώσεων

Οι κανονισμοί καταλύματος μπορούν να προετοιμάσουν το έδαφος για τη διαμονή. Για παράδειγμα, αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα χαλαρό περιβάλλον που είναι κατάλληλο για οικογένειες, οι κανονισμοί μπορούν να αναδείξουν αυτήν την ατμόσφαιρα.

Εξοικονόμηση χρόνου

Ορίζοντας σαφείς κανονισμούς καταλύματος, εξοικονομείτε πολύτιμο χρόνο τόσο εσείς όσο και οι επισκέπτες σας. Για παράδειγμα, οι ερωτήσεις των επισκεπτών είναι λιγότερες και κατά συνέπεια ο χρόνος που χρειάζεται για να απαντήσετε είναι μικρότερος.

Πώς να κοινοποιήσετε τους κανονισμούς του καταλύματος 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κοινοποιήσετε τους κανονισμούς του καταλύματός σας. Με όσο περισσότερους τρόπους το κάνετε, τόσο πιο ενημερωμένοι θα είναι οι επισκέπτες σας.

Στην καταχώρισή σας

Αναφέρετε ξεκάθαρα τους κανονισμούς καταλύματος στην περιγραφή της καταχώρισής σας. Έτσι, οι πιθανοί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν σωστά τις προσδοκίες τους πριν κάνουν κράτηση και οι πιθανότητες για τυχόν παρεξηγήσεις θα είναι λιγότερες.

Στο πακέτο καλωσορίσματος

Προσθέστε ένα αντίγραφο των κανονισμών του καταλύματός σας στο πακέτο καλωσορίσματος που προσφέρετε. Έτσι, οι επισκέπτες θα έχουν ένα χειροπιαστό σημείο αναφοράς στο οποίο θα μπορούν να ανατρέχουν στη διάρκεια της διαμονής τους.

Με οπτική σήμανση

Χρησιμοποιήστε δημιουργικά οπτικά σήματα στον χώρο του καταλύματός σας, για να υπενθυμίζετε σημαντικούς κανόνες στους επισκέπτες. Για παράδειγμα, δίπλα στην πισίνα μπορείτε να τοποθετήσετε μια πινακίδα η οποία να τους θυμίζει ότι πρέπει να κάνουν ντους πριν μπουν.

Βέλτιστες πρακτικές για τη διαμόρφωση των κανονισμών καταλύματος

Ενημερώνετε τους κανονισμούς καταλύματος όποτε χρειάζεται

Το κατάλυμα ή το στυλ φιλοξενίας σας μπορεί να εξελίσσεται στον χρόνο. Αντίστοιχα, ίσως θα πρέπει να αναπροσαρμόζετε και τους κανονισμούς σας. Να τους ελέγχετε τακτικά για να βεβαιώνεστε ότι παραμένουν επίκαιροι.

Στείλτε τους κανονισμούς εκ των προτέρων

Στείλτε τους κανονισμούς καταλύματος στους επισκέπτες πριν τη διαμονή τους. Έτσι, θα έχουν άφθονο χρόνο για να τους μελετήσουν και να κάνουν τυχόν ερωτήσεις.

Να είστε ξεκάθαροι και ειλικρινείς

Δημιουργήστε απλούς κανόνες που είναι σαφείς και περιεκτικοί. Όπου χρειάζεται, δώστε επεξηγήσεις. Οι επισκέπτες εκτιμούν τους οικοδεσπότες που είναι αντικειμενικοί και επικοινωνιακοί.

Προσαρμόστε τους κανονισμούς σας

Σκεφτείτε ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καταλύματος ή του στυλ φιλοξενίας που προσφέρετε και προσαρμόστε τους κανόνες σας ώστε να αντικατοπτρίζουν τα χαρακτηριστικά αυτά. Για παράδειγμα, αν έχετε έναν όμορφο κήπο, ορίστε κανονισμούς οι οποίοι βοηθούν τους επισκέπτες να απολαμβάνουν τον εξωτερικό σας χώρο υπεύθυνα.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα στοιχεία και εφαρμόζοντας αποτελεσματικά τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φιλόξενο περιβάλλον που εξασφαλίζει μια ομαλή και ευχάριστη εμπειρία διαμονής τόσο σε εσάς όσο και στους επισκέπτες σας.

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend