• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ποιες παροχές αποφέρουν περισσότερα έσοδα στο Airbnb σας

παροχές

Ποιες ανέσεις και παροχές σε ένα κατάλυμα βραχυχρόνιας μίσθωσης προσφέρουν τα περισσότερα έσοδα στον οικοδεσπότη;

Το θέμα αυτό ερεύνησε η AirDNA, αναλύοντας τα δεδομένα εκατομμυρίων καταχωρίσεων από το 2020 μέχρι τώρα.

Οι πιο αποδοτικές παροχές

Παροχές φιλικές προς τα κατοικίδια

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται το Airbnb σας, το να επιτρέπετε κατοικίδια είναι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ανάλογα με την τοποθεσία, η παροχή αυτή αυξάνει, λιγότερο ή περισσότερο, τα έσοδα.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το 66% των νοικοκυριών στις ΗΠΑ έχουν κατοικίδιο.

Οι οικοδεσπότες που επιθυμούν να διευρύνουν την ελκυστικότητα της ιδιοκτησίας τους και να κατακτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς θα πρέπει να θεωρούν αυτήν την παροχή ως απαραίτητη. Δυνητικά οδηγεί σε αυξημένες κρατήσεις, υψηλότερη Μέση Ημερήσια Τιμή (ADR) και Έσοδα ανά Διαθέσιμη ενοικίαση (PevPAR).

Το να κάνετε το χώρο σας φιλικό προς τα κατοικίδια μπορεί να είναι μια επένδυση σχετικά χαμηλού κόστους. Όμως ενισχύει σημαντικά την ελκυστικότητα του ακινήτου σας και διασφαλίζει ότι ξεχωρίζει σε μια ανταγωνιστική αγορά ως φιλόξενη επιλογή για την τεράστια κοινότητα όσων διαθέτουν κατοικίδια ζώα.

Τζακούζι

Για πολλούς επισκέπτες και οικοδεσπότες, τα υδρομασάζ είναι συνώνυμα με μια χαλαρωτική απόδραση.

Τα δεδομένα της AirDNA δείχνουν ότι:

  • Σε όλες τις αγορές, τα ακίνητα που έχουν στις παροχές τους υδρομασάζ, έχουν υψηλότερη ADR και RevPAR.
  • Στις ορεινές περιοχές αυτή παροχή αυξάνει τα ποσοστά πληρότητας.
  • Οι καταχωρίσεις σε αστικές και μεσαίου μεγέθους πόλεις βλέπουν σημαντικές βελτιώσεις στο ADR και το RevPAR όταν προσφέρουν υδρομασάζ.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι μόνο το 9,6% και το 11,4% των μονάδων αντίστοιχα προσφέρουν αυτές τις ανέσεις.

Τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε παραθαλάσσιους και ορεινούς προορισμούς είναι αυτά που προσφέρουν πιο συχνά υδρομασάζ. Αυτό υποδηλώνει ότι οι επισκέπτες θεωρούν τα υδρομασάζ ως βασικό χαρακτηριστικό των εμπειριών των διακοπών τους σε αυτές τις περιοχές.

Πάντως, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της AirDNA, ενώ το υδρομασάζ σε παραθαλάσσιο ακίνητο μπορεί να αυξάνει το ADR και το RevPAR, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το πρόσθετο κέρδος είναι αρκετό για να καλύψει το κόστος εγκατάστασης και συντήρησης.

Τα Γυμναστήρια

Αξιοσημείωτο ότι τα γυμναστήρια δεν προφέρουν κανένα πλεονέκτημα: ούτε έσοδα, ούτε πληρότητες.

Οι περισσότεροι επισκέπτες φαίνεται ότι δεν θέλουν να τηρήσουν τη ρουτίνα προπόνησής τους όταν λείπουν από το σπίτι.

Τα γυμναστήρια φαίνεται να απευθύνονται σε μια εξειδικευμένη αγορά παρά στον γενικό πληθυσμό των επισκεπτών. Ως εκ τούτου, οι οικοδεσπότες που διαθέτουν ακίνητα με γυμναστήρια θα πρέπει να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στο μάρκετινγκ σε λάτρεις της φυσικής κατάστασης και ταξιδιώτες για τους οποίους η υγεία και η ευεξία είναι βασικές πτυχές της διαμονής τους.

Αυτή η στοχευμένη προσέγγιση μάρκετινγκ μπορεί να αναδείξει αποτελεσματικά το γυμναστήριο ως ένα premium χαρακτηριστικό, ελκυστικό για τους επισκέπτες που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν λίγο περισσότερα για την ευκολία διατήρησης της ρουτίνας προπόνησής τους ενώ ταξιδεύουν.

Τα τζάκια

Τα ορεινά ακίνητα που διαθέτουν τζάκια παρουσιάζουν αύξηση στα ποσοστά πληρότητας.

Τα ακίνητα σε αστικές, μεσαίου μεγέθους πόλεις και προάστια, με τζάκι έχουν χειρότερα ποσοστά πληρότητας από μονάδες χωρίς τζάκι.

Τα ακίνητα σε παράκτιες, ορεινές περιοχές ή κοντά σε λίμνη με τζάκι βλέπουν τις πιο σημαντικές ωθήσεις σε ADR και RevPAR.

Τι θέλουν περισσότερο οι επισκέπτες σε ένα Airbnb

Σήμερα, προφανώς οι επισκέπτες δεν ικανοποιούνται έχοντας στο κατάλυμα μόνο τα απαραίτητα, όπως κλινοσκεπάσματα, πετσέτες μπάνιου, σαμπουάν, σαπούνι και μπαχαρικά κουζίνας.

Οι επισκέπτες αναζητούν έναν συνδυασμό άνεσης, ευκολίας και μοναδικών εμπειριών όταν κάνουν κράτηση σε Airbnb. Ιδού, ορισμένες ανέσεις και παροχές, που βελτιώνουν την εμπειρία του επισκέπτη:

Έξυπνες οικιακές συσκευές: Η είσοδος χωρίς κλειδί, οι έξυπνοι θερμοστάτες και οι συσκευές με φωνητικό έλεγχο προσθέτουν ένα επίπεδο άνεσης και νεωτερικότητας.

Εξωτερικοί χώροι: Οι επισκέπτες εκτιμούν ιδιαίτερα ιδιωτικά μπαλκόνια, αίθρια ή κήπους όπου μπορούν να χαλαρώσουν ή να δειπνήσουν.

Χώρος εργασίας: Με την άνοδο της απομακρυσμένης εργασίας, ένας χώρος εργασίας ή οικιακό γραφείο είναι όλο και πιο σημαντικό.

Επιλογές ψυχαγωγίας: Τα επιτραπέζια παιχνίδια και οι τοπικοί οδηγοί προσφέρουν στους επισκέπτες τρόπους χαλάρωσης και εξερεύνησης.

Χαρακτηριστικά φιλικά προς την οικογένεια: Αντικείμενα όπως κούνιες, παιδικά καρεκλάκια και παιχνίδια κάνουν μια καταχώρηση πιο ελκυστική για όσους ταξιδεύουν με παιδιά.

Έξτρα κουζίνας: Οι συσκευές υψηλής τεχνολογίας, οι μηχανές καφέ και οι καλά εξοπλισμένες κουζίνες επιτρέπουν στους επισκέπτες να απολαμβάνουν σπιτικά γεύματα.

Μπάνια που μοιάζουν με σπα: Τα πολυτελή προϊόντα περιποίησης, οι βελούδινες πετσέτες και τα υδρομασάζ ή τα τζακούζι μπορούν να μετατρέψουν ένα μπάνιο σε ένα καταφύγιο σαν σπα.

Τοπικές εμπειρίες: Να παρέχετε πρόσβαση σε τοπικά αξιοθέατα, μοναδικές εμπειρίες, προσφέροντας ποδήλατα για χρήση από τους επισκέπτες.

Και βέβαια είναι καθοριστικό να παρακολουθείτε τι προσφέρει ο ανταγωνισμός στην περιοχή σας. Και ανάλογα να προσαρμόζετε τις παροχές σας.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend