• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Τρεις τρόποι να βελτιώσετε τις κρατήσεις σας το 2023

Το 2023 παρατηρείται μία τάση όπου ο χρόνος που μεσολαβεί από τη στιγμή που γίνονται οι κρατήσεις μέχρι τις διαμονές μειώνεται. Με άλλα λόγια οι ταξιδιώτες επιλέγουν να κάνουν τις κρατήσεις τους αργότερα από όσο συνήθιζαν. Αυτό, για ορισμένους οικοδεσπότες, μπορεί να σημαίνει λιγότερη κίνηση από αυτή των προηγούμενων χρόνων.

Γιατί υπάρχει αυτή η αλλαγή στους χρόνους κράτησης;

Για να καταλάβουμε τη διαφορά που έχει σημειωθεί, θα βοηθήσει να δούμε τα στοιχεία σε βάθος χρόνου. Αν κρατήσουμε σαν σημείο αναφοράς την περίοδο της πανδημίας, είναι πιο εύκολο να αιτιολογήσουμε –εν μέρει- αυτές τις αλλαγές.

·         Για την περίοδο προ πανδημίας: Ιούλιος 2017 – Φεβρουάριος 2020

Ο μέσος χρόνος παράδοσης μιας κράτησης στις πλατφόρμες Airbnb και Vrbo ήταν 39.6 ημέρες. Ο μεγαλύτερος χρόνος ήταν οι 57 ημέρες και καταγράφηκε τον Ιούνιο του 2018.

·         Για την περίοδο της πανδημίας: Μάρτιος 2020 – Φεβρουάριος 2023

Μέσα σε αυτούς τους μήνες ο μέσος χρόνος μειώθηκε στις 30 ημέρες. Ο χαμηλότερος ήταν οι 12 ημέρες τον Μάιο του 2020.

·         Για τη μετα-πανδημική περίοδο: Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, ο μέσος όρος ανάμεσα σε κρατήσεις και αφίξεις ήταν 23 ημέρες, ενώ τον Φεβρουάριο 24. Οι αριθμοί αυτοί είναι πολύ κοντά σε αυτούς του Φεβρουαρίου του 2022 (27 ημέρες) και του Φεβρουαρίου 2021 (21 ημέρες). Διαφορά σημειώνεται τον Φεβρουάριο του 2020, που ο μέσος όρος διαμορφώθηκε στις 31 ημέρες.

Ο οικονομολόγος της AirDNA, Bram Gallagher, αναφέρει πως είναι δύσκολο να σχολιάσει με βεβαιότητα τον λόγο της αλλαγής. Εξετάζει όμως παράγοντες που σχετίζονται με την οικονομία και την πανδημία:

«Γνωρίζουμε πως οι ορίζοντες σχεδιασμού μικραίνουν όσο μεγαλώνει η αβεβαιότητα. Στην αρχή υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τη μόλυνση. Έκτοτε, βρισκόμαστε σε μία όλο και πιο αβέβαιη οικονομική κατάσταση. Επιπλέον, για τα ταξίδια αναψυχής μεσολαβεί λιγότερος χρόνος από την κράτηση ως τη διαμονή. Και αυτού του είδους τα ταξίδια εξακολουθούν να είναι πιο κυρίαρχα, ακόμη και πριν την πανδημία.

Τέλος, οι άνθρωποι μπορεί απλώς να έχουν μάθει να είναι πιο αυθόρμητοι ή οπορτουνιστές όταν προγραμματίζουν τις διακοπές τους».

Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό;

Όπως και με όλες τις νέες τάσεις, ο στόχος δεν είναι να τις αλλάξετε, αλλά να προσαρμοστείτε σε αυτές. Παρακάτω, θα δείτε τρεις συμβουλές για να κάνετε την καταχώρηση σας να κερδίσει το ενδιαφέρον όσων κλείνουν αργά τις διακοπές τους.

  1. Το σημαντικότερο είναι να έχετε ενημερωμένη την τιμολογιακή σας πολιτική. Είτε είστε νέος ιδιοκτήτης, είτε έμπειρος, μια ματιά στις βασικές γνώσεις θα βοηθήσει.
    Σημειώστε πως το ότι οι ταξιδιώτες περιμένουν περισσότερο για να κάνουν την κράτηση, δε σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να ρίξετε τις τιμές σας. Η AirDNA προβλέπει πως το 2023 οι μέσες ημερήσιες τιμές (ADR) θα αυξηθούν κατά 1.7%. Με ορθή διαχείριση, μπορείτε να πάρετε κι εσείς το μερίδιο που σας αναλογεί.
  1. Η σωστή επίπλωση μπορεί να απογειώσει το ακίνητό σας. Με τα κατάλληλα έπιπλα, μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Τι σημαίνει κατάλληλη επίπλωση; Είναι αυτή που συνάδει με το στυλ και την ατμόσφαιρα που θέλετε να απολαμβάνει ο επισκέπτης σας. Και βέβαια, έχει άμεση σχέση και με την τιμή του ακινήτου σας. Σκεφτείτε σαν επισκέπτης όσο επιλέγετε τι θα μπει στον χώρο σας.
  2. Προτιμήστε επαγγελματικές φωτογραφίες. Έχετε κάνει την έρευνά σας. Προσαρμόσατε τις τιμές σας. Διακοσμήσατε το σπίτι και το κάνατε τόσο όμορφο που αισθάνεστε περήφανοι. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το επικοινωνήσετε αυτό μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου στον πιθανό επισκέπτη σας; Έναν επισκέπτη που μαζί με τις δικές σας φωτογραφίες θα δει άλλες 10, 20 ή 100 πριν τελικά καταλήξει; Μια επαγγελματική φωτογράφηση όχι μόνο θα ενισχύσει την καταχώρησή σας, αλλά θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό.

Πηγή: AirDNA

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend