• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ψάξετε για διαχειριστή των ακινήτων σας;

διαχειριστή ακινήτων

Υπάρχει κατάλληλη στιγμή να ψάξετε για διαχειριστή ακινήτων; Κι όμως υπάρχει. Και η στιγμή αυτή είναι πριν τον χρειαστείτε. Δηλαδή, πριν οι υποχρεώσεις αρχίσουν να σας πνίγουν και ο χρόνος σας γεμίσει τόσο που δεν θα προλαβαίνετε να ψάξετε.

Γιατί να επιλέξω διαχειριστή για το ακίνητό μου;

Πέρα από την οικονομία χρόνου που προσφέρει για εσάς, ένας διαχειριστής μπορεί να σας λύσει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις. Από την προετοιμασία του ακινήτου σας, μέχρι την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, από τη θέση οικονομικών στόχων μέχρι την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του ακινήτου σας. Και η λίστα μεγαλώνει ανάλογα με τον διαχειριστή που θα επιλέξετε. Ας δούμε κάποιες από αυτές.

Σε ό,τι αφορά το ακίνητό σας, ένας διαχειριστής θα ξεκινήσει κάνοντας μία αξιολόγηση. Σε αυτήν προκύπτουν στοιχεία που αφορούν την αξία του ακινήτου, τις ανάγκες του, αλλά και το πόσο αποδοτικό είναι. Έπειτα, θα γίνει η προετοιμασία. Τυχόν ανακαινίσεις ή διορθώσεις ώστε το ακίνητό σας να έρθει στην καλύτερη μορφή του.

Σειρά έχει η διαχείριση των καταχωρήσεων και των κρατήσεών σας. Ένας διαχειριστής αναλαμβάνει τη σωστή προώθηση και προβολή του ακινήτου σας. Επιπλέον, αυξάνει και προγραμματίζει τις κρατήσεις σας, χωρίς να επωμίζεστε εσείς -ή ο χρόνος σας- το βάρος αυτής της διαδικασίας.

Στις καθημερινές ανάγκες του επισκέπτη, έχετε πλέον μεγαλύτερη υποστήριξη. Εικοσιτετράωρη εξυπηρέτηση επισκεπτών, υπηρεσίες check in, άμεση αντιμετώπιση αναγκών, είναι πράγματα που δεν χρειάζεται να σας αγχώνουν. Υποδοχή στις 3 τη νύχτα; Κανένα πρόβλημα!

Σχετικά με τα οικονομικά, υπάρχουν εταιρείες που θα συζητήσουν μαζί σας τους στόχους σας, θα αναλάβουν τη διαχείριση των οικονομικών του ακινήτου σας και θα σας ενημερώνουν για οτιδήποτε προκύπτει.

Πώς επιλέγω διαχειριστή;

Η εύρεση του κατάλληλου για εσάς διαχειριστή ακινήτων απαιτεί λίγη έρευνα από μέρους σας. Σκεφτείτε τις ανάγκες σας, δείτε ποιοι υπάρχουν στην αγορά, συζητήστε μαζί τους, και κάντε την επιλογή σας. Το ζητούμενο είναι να βρείτε κάποιον με εμπειρία, διάθεση και γνώση που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη σας.

Μήπως είναι υπερβολικό να έχω διαχειριστή για ένα ακίνητο;

Καθόλου! Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικό, μιας και η διαχείριση ενός ακινήτου δεν απαιτεί πολύ χρόνο, μα όσο νωρίτερα ξεκινήσετε τόσο το καλύτερο για εσάς. Αναλόγως των στόχων που έχετε θέσει, μπορεί αυτή να είναι η αρχή για κάτι μεγάλο…

Σοφία Αδαμίδου

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend