• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Direct bookings: 7 βήματα για να αποκτήσεις άμεσες κρατήσεις

direct bookings

Σε έναν χώρο τόσο ανταγωνιστικό όσο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, το όνειρο κάθε host είναι να έχει άμεσες κρατήσεις (direct bookings). Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που συμβαίνει αυτό, αλλά ο κυριότερος είναι πως αποφεύγουν και οι δύο πλευρές την προμήθεια σε τρίτους.

Άλλοι λόγοι για να αποκτήσετε direct bookings είναι η άμεση επαφή που έχετε με τους επισκέπτες σας. Με αυτό τον τρόπο οι επισκέπτες σας γνωρίζουν περισσότερο και εσείς μπορείτε να τους προσφέρετε μία εξατομικευμένη εμπειρία. Μια εμπειρία που μπορεί να γίνει ο λόγος που θα σας ξαναπροτιμήσουν –ή θα σας προτείνουν σε άλλους επισκέπτες. Εξίσου σημαντικός λόγος, είναι πως με τις απευθείας κρατήσεις έχετε μεγαλύτερο έλεγχο του ακινήτου σας. Κάτι που βοηθάει σε επίπεδο διαμόρφωσης πολιτικών, όπως η τιμολογιακή ή η πολιτική ακυρώσεων.

Είναι καλό να ξεκινήσετε σωστά από την αρχή και τα ευχάριστα νέα είναι πως μπορείτε να το κάνετε, γιατί πλέον υπάρχουν τα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν. Αλλά ακόμη κι αν δεν είστε στην αρχή, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Μπορείτε να διορθώσετε τη μέχρι τώρα στρατηγική σας, ξεκινώντας από τα παρακάτω βήματα. Να θυμάστε πως η δημιουργία κρατήσεων είναι μια συνεχιζόμενη διαδικασία, που όσο την τροφοδοτούμε, τόσο αποδίδει.

7 βήματα για άμεσες κρατήσεις

 1. Δημιουργήστε το δικό σας website με μια πλατφόρμα άμεσων κρατήσεων. Μία πολύ καλή και ασφαλής επιλογή είναι η πλατφόρμα wordpress. Μα η καλύτερη επιλογή είναι να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία. Έτσι θα έχετε την ασφάλεια πως το site σας θα είναι λειτουργικό, εύχρηστο και κυρίως ασφαλές. Θα χρειαστείτε επαγγελματικές φωτογραφίες του χώρου και κείμενα με SEO.
 2. Συλλέξτε τα e-mails των επισκεπτών σας. Δημιουργείστε μια λίστα την οποία θα χρησιμοποιήσετε αργότερα. Ρωτήστε τους αν θέλουν να γραφτούν στο newsletter σας ή προσφέρετέ τους κάτι που τους ενδιαφέρει (πχ. έναν τοπικό οδηγό) με αντάλλαγμα το e-mail τους.
 3. Δημοσιεύετε περιεχόμενο συχνά στην ιστοσελίδα σας. Με την συχνή και σωστή ανανέωση του περιεχομένου σας, γίνεται πιο εύκολο να σας βρίσκουν οι επισκέπτες σε μηχανές αναζήτησης. Ένα «ενεργό» site έχει καλύτερα rankings από ένα που δεν ανανεώνεται. Το SEO σε αυτό το βήμα είναι σύμμαχός σας. Υπάρχουν επαγγελματίες που γράφουν κείμενα με SEO για στοχευμένο κοινό και μπορείτε να βρείτε εύκολα κάποιον.
 4. Προωθήστε τις δημοσιεύσεις σας στα social media. Έτσι, θα φέρετε επισκέπτες στη σελίδα σας. Tip: Βάλτε το link του site σας στο bios του προφίλ σας στα social media.
 5. Δημιουργείστε ένα pop-up που θα βλέπουν οι επισκέπτες μόλις επισκεφθούν το site σας. Σε αυτό ζητήστε τους να γραφτούν στο newsletter σας ή δώστε τους κάτι ενδιαφέρον με αντάλλαγμα το e-mail τους.
 6. Στέλνετε συχνά emails στη λίστα που έχετε δημιουργήσει. Αυτά μπορούν να περιέχουν κάποιο νέο post, ένα μηνιαίο newsletter ή νέα σχετικά με προσφορές του καταλύματός σας.
 7. Συνεχίστε:
  • να ανανεώνετε την ιστοσελίδα σας
  • να προωθείτε το κατάλυμα σας στα social media
  • να στέλνετε emails στους επισκέπτες σας

Κάνοντας τα παραπάνω έχετε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Χτίσατε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους προηγούμενους επισκέπτες σας, ενώ νέοι επισκέπτες μπορούν να σας βρουν ευκολότερα στο Google.

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τις άμεσες κρατήσεις,
κλείστε τη θέση σας στο 4ο Bnb Greece Conference.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend