• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Airbnb: Τρεις τρόποι να βγαίνει το κατάλυμα ψηλά στα αποτελέσματα αναζητήσεων

αποτελέσματα αναζητήσεων

Υπάρχουν κατά διαστήματα παράπονα από hosts ότι ξαφνικά το κατάλυμά τους δεν εμφανίζεται ψηλά στα αποτελέσματα των αναζητήσεων στην Airbnb. Είναι δεδομένο ότι η Airbnb δεν αποκαλύπτει τις παραμέτρους που χρησιμοποιεί στον σχετικό αλγόριθμο, τον οποίο μάλιστα αλλάζει συχνά. Άρα είναι αδύνατο να ξέρετε γιατί κάποιες περιόδους το κατάλυμα «εξαφανίζεται» κάτω από πολλά άλλα αποτελέσματα αναζητήσεων.

Υπάρχουν όμως κάποιες εύκολες και γρήγορες κινήσεις που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να «βοηθήσετε» την καταχώρησή σας. Δεν είναι σίγουρο ότι θα πετύχουν, όμως είναι απλές, είναι δωρεάν και αξίζει τον κόπο να τις δοκιμάσετε.

Η λογική είναι ότι ο αλγόριθμος συνηθίζει να προτιμά τις πιο ενημερωμένες καταχωρήσεις. Άρα εσείς αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να ανανεώνετε συχνά τις καταχωρήσεις σας.

Να 3 απλές ιδέες:

1.     Ανεβάστε καινούριες φωτογραφίες

Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις, άρα είναι λογικό και η Airbnb να «ψάχνει» τις καταχωρήσεις με τις νεότερες φωτογραφίες. Κοιτάξτε τις ήδη καταχωρημένες εικόνες, αλλά και άλλες που έχετε στην κατοχή σας. Υπάρχουν κάποιες που μπορούν να κάνουν το ακίνητό σας να φαίνεται πιο ελκυστικό; Μήπως ανάμεσα στις ήδη καταχωρημένες υπάρχουν φωτογραφίες που το αδικούν; Πειραματιστείτε, δοκιμάζοντας να αλλάξετε και τη σειρά εμφάνισης των εικόνων σας. Ή αν βρείτε την κατάλληλη φωτογραφία, μη φοβηθείτε να αλλάξετε την κύρια εικόνα.

2.     Δείτε αν έχετε τρόπους να βελτιώσετε την καταχώρησή σας

Κάποιες φορές μπορεί να μη παρατηρούμε τυχόν κενά ή σημεία που μπορούν να βελτιωθούν στην καταχώρησή μας. Μια καλή ιδέα είναι να ελέγξετε τα “Insights” σας. Για να το κάνετε αυτό από την σελίδα hosting dashboard επιλέξτε Insights. Εκεί θα βρείτε προτάσεις της πλατφόρμας για να κάνετε την καταχώρησή σας πιο ελκυστική στους επισκέπτες. Δοκιμάστε να κάνετε κάτι από αυτά που σας προτείνει.

Αφού τελειώσετε, βρείτε την καρτέλα “Today” στο μενού και πατήστε επάνω. Ψάξτε για το “Next steps for you”. Εδώ θα δείτε διάφορα amenities (ανέσεις) και πληροφορίες που θα μπορούσατε να προσθέσετε στην καταχώρησή σας.

Επίσης, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ και ίσως βρείτε κάτι που ίσως έχετε παραλείψει.

Σκεφτείτε ακόμη πως το remote working μεσουρανεί. Με ποιο τρόπο θα μπορούσε το ακίνητό σας να εξυπηρετήσει τις ανάγκες κάποιου που δουλεύει εξ’ αποστάσεως;

3.     Βεβαιωθείτε ότι το ημερολόγιό σας είναι ενημερωμένο

Η Airbnb προσπαθεί να αποφεύγει ακυρώσεις κρατήσεων που οφείλονται σε ημερολόγια που δεν είναι ενημερωμένα. Όταν ανανεώνετε καθημερινά το ημερολόγιο σας, δείχνετε στην πλατφόρμα ότι το διατηρείτε ενημερωμένο.

Αν χρησιμοποιείτε κάποιον αλγόριθμο τιμολόγησης, τότε έχετε ένα πράγμα λιγότερο να σας ανησυχεί, μιας και οι ενημερώσεις γίνονται αυτόματα. Αν αλλάζετε τις τιμές χειροκίνητα, προσπαθήστε να τροποποιείτε καθημερινά κάποια από αυτές, έστω και κατά €1.

Το περιβάλλον της Airbnb διαρκώς αλλάζει και εμπλουτίζεται. Επιδιώξτε, λοιπόν, να ανανεώνετε συχνά τις καταχωρήσεις σας, ανεξάρτητα με το πώς τα πάνε οι κρατήσεις σας. Γιατί έτσι μπορείτε να κρατήσετε το κατάλυμα ψηλά στα αποτελέσματα των αναζητήσεων και παράλληλα να μένετε ενημερωμένοι για ό,τι νέο υπάρχει.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend