• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Το concept κάνει τη διαφορά στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

Μετά από πολλούς μήνες με τόσο δύσκολα προβλήματα, υγειονομικά, κοινωνικά και οικονομικά, έρχεται πλέον η στιγμή αντιμετώπισης του αύριο! Σε επιχειρηματικό επίπεδο, πρέπει να μάθουμε να είμαστε ευέλικτοι για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Να είμαστε δημιουργικοί και να ακολουθούμε υβριδικά μοντέλα ανάπτυξης, αξιοποιώντας την εξειδίκευση σε κάθε τομέα.

Αυτές οι γενικές επιχειρηματικές αρχές, όπως έχουν διαμορφωθεί πλέον, ισχύουν και στην ευρύτερη αγορά της αξιοποίησης και εκμετάλλευσης ακινήτων.

Νέα εποχή, νέες ανάγκες…

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης βλέπουν πλέον την αγορά να αλλάζει. Οι μισθώσεις μερικών ημερών προ πανδημίας, μετατρέπονται πλέον σε διαμονές ενός ή και περισσότερων μηνών. Το κατάλυμα αποτελεί πια έναν χώρο όπου ο επισκέπτης περνά πολύ περισσότερες ώρες και εντάσσεται μέσα στη διαδικασία απόκτησης εμπειριών.

Αυτές οι αλλαγές στις συνήθειες δείχνουν την ανάγκη για ακίνητα πιο σύγχρονα. Κάτι που σημαίνει ότι τα παλαιότερα θα πρέπει να ανακαινιστούν προκειμένου να πληρούν τις νέες προδιαγραφές. Και να εμπλουτιστούν με παροχές που παλαιότερα ίσως θεωρούνταν ως κάτι extra, πλέον όμως είναι αυτό ακριβώς που ζητούν οι επισκέπτες.

Έτσι, διαμορφώνεται μια νέα επενδυτική στρατηγική για τον κλάδο της διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.

…και νέες υπηρεσίες

Μέσα σε αυτό το νέο περιβάλλον, η μελετητική και κατασκευαστική εταιρεία PCRE Group, αν και έχει μακρά πορεία στον χρόνο, θέλει ταυτόχρονα να ανήκει στη νέα εποχή. Και αυτό το πετυχαίνει αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της αγοράς.

Ο τρόπος που προσεγγίζει κάθε project, καθορίζεται από τον τελικό σκοπό του έργου. Πάνω σ’ αυτό το πλαίσιο, η ομάδα της PCRE προτείνει εποικοδομητικές λύσεις, αξιοποιώντας μια παλέτα υπηρεσιών με πραγματικά ανθρώπινο αποτέλεσμα.

Βασικός στόχος της PCRE Group είναι κάθε διαδικασία να προσφέρει μετέπειτα πολλαπλάσιο κέρδος στον επενδυτή. Γι’ αυτό και επιλέγει ένα βιώσιμο μοντέλο κοστολόγησης και ανάπτυξης του έργου.

Οι εταιρεία είναι οι άνθρωποί της

Η PCRE είναι μια φρέσκια αντιμετώπιση στην παροχή συμβουλευτικής ακινήτων και διαχείρισης έργων. Βασική αρχή της φιλοσοφίας της είναι να βοηθήσει κάθε επαγγελματία να πετύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα για κάθε ακίνητό του.

Η ομάδα της PCRE αποτελείται από αρχιτέκτονες, μηχανικούς και συμβούλους ακινήτων, με μεγάλη εμπειρία αλλά και σύγχρονη ματιά. Σε κάθε έργο, μικρό ή μεγάλο, βρίσκονται δίπλα στον επαγγελματία διαχειριστή ακινήτων για να τον βοηθήσουν να λάβει σημαντικές αποφάσεις που θα στρέψουν την πυξίδα του προς τη νέα εποχή. Να τον βοηθήσουν να δει από άλλη πλευρά το ακίνητό του, κάνοντας αρχιτεκτονικές και κατασκευαστικές αλλαγές.

Ή ακόμα και να προχωρήσει σε ολικές αλλαγές όλου του επενδυτικού του concept, επιλέγοντας κινήσεις πιο αποδοτικές.

Το concept κάνει τα καταλύματα να ξεχωρίζουν

Οι νέες ανάγκες για ιδιωτικότητα που πρέπει να συνδυαστούν με την ασφαλή κοινωνικοποίηση, καθορίζουν πλέον και την αξιοποίηση των ακινήτων. Οι υπηρεσίες που προσφέρει ένας διαχειριστής ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης οφείλουν να έχουν έναν πιο φιλικό προσανατολισμό προς τον επισκέπτη. Και αυτό περνάει και μέσα από το ακίνητο.

concept καταλύματα

Εμπιστευτείτε τους ειδικούς για να σας προτείνουν πώς μπορείτε να διαμορφώσετε το concept που έχετε υιοθετήσει στα καταλύματα που διαχειρίζεστε. Αρχιτέκτονες, μηχανικοί και διακοσμητές μπορούν να σας προτείνουν παρεμβάσεις που συμβαδίζουν με τις σύγχρονες ανάγκες. Και φυσικά ο ανασχεδιασμός του concept στα καταλύματα πρέπει να γίνει σε συνάρτηση με το budget και με το νέο target group χρηστών μετά την πανδημία που αλλάζει δυναμικά.

Μερικά tips από τους ειδικούς

 • Επιλογή πρακτικών αειφορίας και υλικών και συσκευών που σέβονται και προστατεύουν το περιβάλλον. Από παρεμβάσεις ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου μέχρι συστήματα διαχείρισης νερού στις βίλες.
 • Η εξ αποστάσεως εργασία και η άνοδος των digital nomads έχουν δημιουργήσει άλλες ανάγκες στη διαμόρφωση του χώρου και στις υπηρεσίες που προσφέρει. Για παράδειγμα, είναι απαραίτητος ένας χώρος κατάλληλα διαμορφωμένος προκειμένου ο επισκέπτης να εργαστεί με το laptop του. Και φυσικά, η ύπαρξη καλής σύνδεσης στο internet είναι προαπαιτούμενο.
 • Τα pet friendly καταλύματα είναι ένα concept που εμφανίζεται ψηλά στις αναζητήσεις των επισκεπτών. Μια γωνιά στο σπίτι που θα μπορεί να φιλοξενήσει το κατοικίδιο του επισκέπτη δείχνει ότι ο host ενδιαφέρεται να προσφέρει κάτι περισσότερο από ένα απλό μέρος για ύπνο.
 • Οι προκαθορισμένες παραγγελίες εξ αποστάσεως (deliveries) σε κάθε είδους έτοιμα προς χρήση προϊόντα στο κατάλυμα, είναι κάτι που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε χωρίς πολύ κόπο. Οι τοπικές αγορές και καταστήματα έχουν ήδη εκπαιδευτεί σε αυτό.
 • Hands-off smart home. Το κατάλυμα με αυτοματισμούς είναι ένα υγιές κατάλυμα. Με σωστή μελέτη, η εμπειρία χρήστη και διαχειριστή γίνεται διαδραστικά και αυτοματοποιημένα (έλεγχος η/τ συσκευών, φωτισμού, κλειδαριάς, κ.λπ.). Είναι ένα από τα must που κάνουν τους χρήστες να νιώσουν ασφάλεια από το πρώτο λεπτό. Τα οφέλη για τον διαχειριστή είναι πολύπλευρα. Εξυπηρετούν τον σκοπό απομακρυσμένου ελέγχου, τη διαχείριση κρίσεων έως και καταμέτρηση κατανάλωσης και κόστους συντήρησης.

Η επιλογή ανανέωσης του χαρτοφυλακίου

Οι σύμβουλοι ακινήτων μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το χαρτοφυλάκιό σας.  Για παράδειγμα, η επιλογή ανανέωσης του χαρτοφυλακίου μιας εταιρείας διαχείρισης ακινήτων, μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια. Ειδικά τώρα που οι νέες ανάγκες της καθημερινότητας αλλάζουν το concept στα καταλύματα.

Οι διαχειριστές ακινήτων πρέπει να προσφέρουν κάτι νέο στην post-covid εποχή. Κι η PCRE είναι σε θέση να τους συμβουλεύσει πώς θα αξιοποιήσουν τα παλιά, πλην όμως ανακαινισμένα ακίνητά τους που πλέον έχουν πάρει αξία, αγοράζοντας πιο νέα και σύγχρονα.

Με το βλέμμα στο μέλλον

Η επιτακτική εισβολή της τεχνολογίας στη ζωή μας ανέλαβε να αλλάξει τις προδιαγραφές κάθε καταλύματος. Και ο διαχειριστής χρειάζεται νέα στρατηγική για να ανταπεξέλθει τόσο στις ανάγκες του επισκέπτη όσο και στην τοπική αγορά.

Η δημιουργία smart home community είναι το μέλλον για την αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους αλλά και με τους προηγούμενους ενοίκους. Και ταυτόχρονα οι διαχειριστές των ακινήτων θα αποκτήσουν καλύτερο έλεγχο των μισθώσεών τους. Και σε αυτό η PCRE δημιούργησε ένα digital lab που αμφίπλευρα δημιουργεί διαδραστικότητα για χρήστες και διαχειριστές.

Η συνεργασία με την τοπική αγορά από την αρχή αποτελούσε δομικό στοιχείο της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Τώρα, περισσότερο παρά ποτέ, θα καθορίσει τη ζήτηση καταλυμάτων και τη δημιουργία βιωματικών εμπειριών για τους επισκέπτες.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει η PCRE Group

Η PCRE Group προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών:

 • Εύρεση ακινήτων για βραχυχρόνια μίσθωση και επενδυτικό σκοπό
 • Υπηρεσίες μεταπώλησης
 • Marketing Plan Ακινήτου
 • Μελέτη από το PCRE digital lab
 • Αρχιτεκτονικές μελέτες
 • Πλήρης ενεργειακή αναβάθμιση
 • Διαχείριση ανακαίνισης-συντήρησης-εξοπλισμού ακινήτου

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας PCRE Group
Θάνος Παύλου
2102208255
6946655815

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend