• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ

“Τσουνάμι” η υποχρεωτική ενεργειακή ανακαίνιση κτιρίων, καταγγέλλει η ΠΟΜΙΔΑ

Την έντονη διαμαρτυρία της για την υποχρεωτική ενεργειακή ανακαίνιση του συνόλου των κτιρίων της Ευρώπη, εκφράζει η ΠΟΜΙΔΑ. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων επισημαίνει την αδυναμία των μικρών και μεσαίων ιδιοκτητών ακινήτων να ανταποκριθούν σε ένα τέτοιο μέτρο. Στο αντίποδα η ΠΟΜΙΔΑ προτείνει τη θεσμοθέτηση ισχυρών κινήτρων για την ενεργειακή ανακαίνιση των κτιρίων.

Η ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ

Με τις σημερινές ανακοινώσεις της, περί υποχρεωτικής ενεργειακής ανακαίνισης του συνόλου των κτιρίων της Ευρώπης, η γραφειοκρατία των Βρυξελλών στο όνομα της καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας επιχειρεί να καταδικάσει σε απόλυτη (και όχι μόνο ενεργειακή) φτώχεια, τα εκατομμύρια των μικρών και μεσαίων ιδιοκτητών ακινήτων της ΕΕ που αδυνατούν να ανταποκριθούν!

Εισακούγοντας προφανώς τα πανίσχυρα λόμπι του κατασκευαστικού κλάδου και αδιαφορώντας για την ύπαρξη ή μη οικονομικής δυνατότητας από την πλευρά των ιδιοκτητών, οι Βρυξέλλες επιβάλλουν κατά απόλυτα αντιδημοκρατικό τρόπο στους Ευρωπαίους «υπηκόους» να επενδύσουν αναγκαστικά απίστευτα δισεκατομμύρια ευρώ, που πρακτικά δεν θα αποσβεσθούν ποτέ, για να περιορίσουν την ενεργειακή κατανάλωση των κτιρίων, διαφορετικά θα οδηγηθούν σε πλήρη απαξίωση των περιουσιών τους, μέσω σκληρών φορολογικών, διοικητικών και συναλλακτικών μέτρων και κυρώσεων χωρίς προηγούμενο!

Για το εφιαλτικό αυτό «τσουνάμι» σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων έχουν τεράστια ευθύνη οι κυβερνήσεις των δύο τελευταίων δεκαετιών, οι υπουργοί των οποίων συνεχώς πλειοδοτούσαν στα “ΝΑΙ” σε όλα τα ευρωπαϊκά μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια, στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος, αδιαφορώντας για την γνωστή πλήρη αδυναμία υλοποίησης των απίστευτων αυτών μέτρων, ιδιαίτερα στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου!

Η λύση για τον περιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιρίων είναι η εφαρμογή γενικευμένων και ισχυρών πραγματικών κινήτρων, επιδοτήσεων και άτοκων δανείων, όπως αυτά που είχαν εξαγγελθεί προεκλογικά (επιστροφή του 40% του συνολικού κόστους της ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμισης)  και αυτά που προβλέπονται στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτόνομο» το οποίο αναμένεται να προκηρυχθεί τον επόμενο μήνα.

Γι’  αυτό καλούμε τους ευρωπαίους εμπνευστές αυτών των αντιδημοκρατικών και πρακτικά απραγματοποίητων μέτρων και τους εγχώριους ενθουσιώδεις χειροκροτητές τους, να αντιληφθούν ότι η πολιτική του «βούρδουλα» για την εφαρμογή των μέτρων αυτών, και χωρίς καμιά ουσιαστική διευκόλυνση των πολιτών, θα έχει ως μόνο αποτέλεσμα την πλήρη φτωχοποίηση των ιδιοκτητών της Ευρώπης και ιδιαίτερα της χώρας μας.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend