• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι Σύλλογοι συζητούν για τον κορονοϊό

σύλλογοι κορονοϊό

Το post της εβδομάδας:

Όπως μας ενημερώνει με post του ο κος Haris Louverdis, την Παρασκευή 27-3-2020, οι τρεις Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Βραχυχρόνιας Μίσθωσης πραγματοποίησαν tele-conference για τον κορονοϊό.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΣΟΔΙΑ, του ΠΑΣΥΔΑ και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Διαμερισμάτων – Κατοικιών.

Το θέμα ήταν η κρίση στον κλάδο λόγω της επιδημίας. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και οι ενδεχόμενες λύσεις που μπορούν να δοθούν σε επιμέρους ζητήματα.

Τα συμπεράσματα της συζήτησης ήταν:

1. Οι Σύλλογοι προτρέπουν όλους τους συνάδελφους να διαθέσουν είτε δωρεάν, είτε σε πολύ χαμηλό κόστος τα καταλύματα σε ιατρονοσοκομειακό προσωπικό και άλλες ομάδες που έχουν ανάγκη, για την κάλυψη αναγκών έως το ξεπέρασμα της πανδημίας.

2. Οι Σύλλογοι επεξεργάζονται και θα εισηγηθούν μέτρα φορολογικής πολιτικής/ελάφρυνσης καθώς η βραχυχρόνια μίσθωση πλήττεται ιδιαίτερα από τον κορονοϊό.

3. Οι συνάδελφοι που μισθώνουν ακίνητα και τα υπεκμισθώνουν μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης προτρέπονται να βρεθούν σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες τους για την προσωρινή ελάφρυνση του ενοικίου ή/και τη μετακύληση των μισθωμάτων από τους τρέχοντες μήνες σε επόμενους που αναμένεται να επανέλθει η τουριστική κίνηση στη χώρα μας.

Η Βραχυχρόνια Αστική Μίσθωση περνάει μία πρωτόγνωρη κρίση μαζί με όλη την κοινωνία. Όμως είναι πεποίθηση όλων μας ότι η Πατρίδα μας, η κοινωνία μας και ο κλάδος μας θα επανέλθουμε σε κανονική κατάσταση. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατό.

Οι Σύλλογοι εύχονται σε όλους τους συνάδελφους να είναι υγιείς και δυνατοί.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend