• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΣΟΔΙΑ: Αρμοδιότητα του κράτους η στέγαση των φοιτητών

Στο κρίσιμο θέμα των ημερών, αυτό που αφορά στη στέγαση των φοιτητών αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Οικονομίας Διαμοιρασμού (ΣΟΔΙΑ). Όπως τονίζει, το κράτος είναι αυτό που θα πρέπει να μεριμνήσει για τη δημιουργία απαραίτητων δομών στέγασης των φοιτητών. Και σε αυτό το αίτημα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων συντάσσονται με τους ενοικιαστές φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Όλη η ανακοίνωση

Ο Σύλλογος Οικονομίας Διαμοιρασμού θεωρεί ότι η φοιτητική στέγη είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Το οποίο μάλιστα απασχολεί εδώ και καιρό αρκετά μέλη μας καθώς εκτός από ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων είναι και γονείς και πρέπει να βρουν τρόπο να σπουδάσουν και εκείνοι τα παιδιά τους με τις νέες συνθήκες της αγοράς.

Η κοινωνική στεγαστική πολιτική της χώρας είναι μηδαμινή σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών.
Πιστεύουμε πως το κράτος είναι υπεύθυνο να μεριμνήσει για τη στέγαση των φοιτητών και των δημόσιων λειτουργών, όπως των γιατρών και των δασκάλων. Υπάρχουν εκατοντάδες άδεια κτίρια και ακίνητα που ανήκουν στο κράτος και στην εκκλησία, θα πρέπει να συντονιστεί ένα πρόγραμμα ώστε να διατεθούν αυτά τα ακίνητα στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Δεν μπορεί να ρίχνουμε την ευθύνη στους ιδιοκτήτες των ακινήτων που με κόπο και οικονομίες ετών κατάφεραν να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή.

Ουσιαστικά λοιπόν δεν είμαστε δυο διαφορετικές ομάδες που πρέπει να συγκρούονται μεταξύ τους. Αντιθέτως θεωρούμε ότι πρέπει όλοι μαζί να ενωθούμε και να απαιτήσουμε καλύτερες συνθήκες κοινωνικής στέγασης όπως γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν χρειάζεται ούτε να κτίσουμε νέα κτίρια, ούτε να βγάλουμε από την αγορά του τουρισμού τη βραχυχρόνια μίσθωση. Την ώρα μάλιστα αυτή που δίνει δουλειά σε τόσο κόσμο. Μας φτάνουν και περισσεύουν τα κτίρια που ήδη υπάρχουν. Αρκεί να καταγραφούν και να δοθούν κίνητρα από τη πολιτεία για να πάρουν και πάλι ζωή. Ιδιοκτήτες και ενοικιαστές στο ίδιο καζάνι βράζουμε.

Κλείνοντας θα θέλαμε να συνεχιστεί και με τους νέους αρμόδιους υπουργούς η συνεργασία που είχαμε με την προηγούμενη κυβέρνηση. Θεωρούμε απαραίτητη τη συμβολή μας στις επικείμενες διαβουλεύσεις που πρόκειται να γίνουν ώστε μαζί να παρθούν αποφάσεις που αφορούν όλους εμάς που δραστηριοποιούμαστε στη βραχυχρόνια μίσθωση.

Δήμα Θεοδώρα
Πρόεδρος Συλλόγου Οικονομίας Διαμοιρασμού
https://sodia.gr/
τηλ. Επικοινωνίας
215 2159614

Εάν θέλετε να γίνετε μέλος του συλλόγου, πατήστε εδώ

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend