• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Θέσεις ΣΟΔΙΑ: Αποκλεισμός των αδήλωτων, αντί για περιορισμούς (video)

Τις θέσεις του Συλλόγου Οικονομίας Διαμοιρασμού (ΣΟΔΙΑ) για τη βραχυχρόνια μίσθωση παρουσίασε η πρόεδρος Δήμα Θεοδώρα, σε εκπομπή της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, η κα Δήμα τόνισε:

  • Όποιο ακίνητο δεν έχει εκδώσει ακόμα Αριθμό Μητρώου θα πρέπει να κατέβει από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Είναι παράνομο και δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός για όλους τους νόμιμους διαχειριστές.
  • Οι περιορισμοί που προβλέπονται (90 ημέρες, έως 12.000 ετήσιο εισόδημα) θεωρούμε ότι είναι καταστροφικοί. Ουσιαστικά θα σημάνουν την παύση της δραστηριότητας της βραχυχρόνιας μίσθωσης.
  • Αντί για μέτρα, θα μπορούν να μπουν κάποιοι κανόνες ασφαλείας, που ήδη συζητάει το υπουργείο. Είμαστε σύμφωνοι να μπουν μέτρα προστασίας. Αυτά είναι η ασφάλιση του ακινήτου, ασφάλεια αστικής ευθύνης και η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού (πυροσβεστήρες, ανιχνευτές καπνού) για κάθε ακίνητο.
  • Η μεσαία τάξη που με κόπο έχει διατηρήσει τις περιουσίες της τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον κορμό της οικονομικής δραστηριότητας. Το κράτος θα πρέπει με τη σειρά του να τη διαφυλάξει και να τη προστατέψει από τους ξένους επενδυτές που καιροφυλακτούν ευελπιστώντας να μην αντέξουν άλλο την ήδη αρκετά βαριά φορολογία που τους έχει επιβληθεί.
  • Τέλος θεωρούμε πως η στέγαση των φοιτητών αποτελεί μέριμνα του κράτους. Θα πρέπει να δημιουργήσει είτε φοιτητικές εστίες είτε να αξιοποιήσει άδεια ακίνητα για να καταφέρει να στεγάσει τους φοιτητές. Είναι άδικο η απουσία στεγαστικής κοινωνικής πολιτικής του κράτους να βαραίνει την ιδιωτική περιουσία των ανθρώπων που με κόπο τη δημιούργησαν και τη διατήρησαν στα χρόνια της κρίσης.

Συνεργασία

“Είμαστε στη διάθεση της Πολιτείας για να καταφέρουμε όλοι μαζί να εδραιώσουμε τη δραστηριότητα της βραχυχρόνιας μίσθωσης ώστε να αποτελέσει ένα υγιές κομμάτι του τουριστικού μας προϊόντος. Ευελπιστούμε ο ανοιχτός διάλογος που είχαμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της προηγούμενης κυβέρνησης να συνεχιστεί και με τη νέα κυβέρνηση και τα νέα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, Τουρισμού και του ΕΟΤ”, τονίζει η κα Δήμα, περιγράφοντας τις θέσεις του ΣΟΔΙΑ.

Δείτε εδώ όλο το βίντεο της εκπομπής. Η συνέντευξη της κας Δήμα είναι στο 1.56

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend