• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Oι προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ για μείωση του ΕΝΦΙΑ

ΠΟΜΙΔΑ ΕΝΦΙΑ

Τις προτάσεις της για δίκαιη, σύντομη και πραγματική μείωση του ΕΝΦΙΑ κοινοποίησε η ΠΟΜΙΔΑ με επιστολή της στο Υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων αναφέρει:

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί

Μαζί με τα συγχαρητήριά μας για την ανάληψη των καθηκόντων σας και τις ευχές μας για καλή επιτυχία, σας  παραθέτουμε περιληπτικά τις απόψεις μας σε σχέση με την επικείμενη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

  1. Για το καλό της Εθνικής μας Οικονομίας η μείωση του ΕΝΦΙΑ πρέπει να αρχίσει με την, έστω σταδιακή,κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του, ο οποίος πολλαπλασιάζει παράλογα το φορολογικό βάρος. Μια απλή ανάγνωση των σχετικών μελετών του ΙΟΒΕ θα σας το επιβεβαιώσει.
  2. Μέχρις ότου να γίνει αυτό αντιληπτό από όλους, η μείωση του ΕΝΦΙΑ για να είναι δίκαιη πρέπει να ισχύσει σε ίσο ποσοστό για όλους τους φορολογούμενους, δηλαδή  χωρίς αποκλεισμό των μεγαλύτερων θυμάτων του.
  3. Η μείωση πρέπει να αρχίσει ΑΜΕΣΑ και να ολοκληρωθεί το συντομότερο. Προτείνουμε την αυτονόητη και πιο πρακτική προσέγγιση, χωρίς πονηρούς «αλγορίθμους» και «κόφτες», δηλαδή η μείωση να κατανεμηθεί σε 10% για το 2019 (με τα εκκαθαριστικά που θα εκδοθούν τον επόμενο μήνα) και στο υπόλοιπο 20% για το 2020, για όλους. 
  4. Η μείωση αυτή δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να αναιρεθεί από αυξήσεις αντικειμενικών αξιών οι οποίες θα οδηγήσουν σε άνοδο του φορολογικού βάρους των ιδιοκτητών και θα καταστήσουν δώρο – άδωρο τον περιορισμό του ΕΝΦΙΑ.

Είμαστε στη διάθεσή σας για συνεργασία τόσο γι΄αυτό, όσο και όλα για τα υπόλοιπα θέματα φορολογίας της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, η εκλογίκευση της οποίας θα βοηθήσει όσο τίποτε άλλο, στην ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και της κοινωνίας μας.

Οι προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ για τον ΕΝΦΙΑ έχουν αποσταλεί στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής & Δημ. Περιουσίας Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend