• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Συνάντηση Γερουλάνου με φορείς για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Γερουλάνος βραχυχρόνια μίσθωση

Σε κλίμα συνεργασίας ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Συλλόγου Οικονομίας Διαμοιρασμού με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων  Παύλο Γερουλάνο και εκπροσώπων των κατοίκων από τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας.

Ο κ.Ζαφειρίου μάλιστα, Πρόεδρος του συλλόγου κατοίκων στη Μακρυγιάννη-Ακρόπολη και μέλος της πρωτοβουλίας Πλάκας, τόνισε πως το φλέγον ζήτημα στις γειτονιές συνεχίζεται να είναι τα εγκαταλελειμμένα ακίνητα και όχι η βραχυχρόνια μίσθωση. Αντιθέτως τόνισε πώς η βραχυχρόνια μίσθωση βοήθησε να αναπτυχθούν οι γειτονιές, να αξιοποιηθούν αρκετά από τα άδεια ακίνητα με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί, χωρίς όμως εξαλειφθεί το πρόβλημα των παρατημένων ακινήτων. Συμπλήρωσε πως τώρα πια υπάρχουν τα χρήματα για να πληρώνουν τα κοινόχρηστα οι ιδιοκτήτες και να διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση οι πολυκατοικίες.

Η περίπτωση της Αθήνας

Η πρόεδρος του συλλόγου Θεοδώρα Δήμα τόνισε πως το φαινόμενο του υπερτουρισμού  που αντιμετωπίζουν άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, όπου και μπήκαν περιορισμοί, δεν μπορεί να ισχύσει για την Αθήνα αφού η δραστηριότητα είναι σε εξέλιξη. Και μάλιστα υπάρχουν αρκετά ακόμη ακίνητα που είναι αναγκαίο να αξιοποιηθούν. Η αξιοποίηση αυτή τη φορά δεν θα πρέπει να προέλθει από την ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά από τους δημόσιους φορείς, οι οποίοι θα ήταν καλό να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα ώστε να επιταχυνθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Άλλωστε υπάρχει έτοιμη μελέτη για την αξιοποίηση των παρατημένων ακινήτων, αρκεί να μπει σε εφαρμογή.

Ο Σύλλογος Οικονομίας Διαμοιρασμού είναι πρόθυμος να συζητήσει με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στη βραχυχρόνια μίσθωση, να ενημερώσει τη Πολιτεία και να συζητήσει τα οφέλη αλλά και τα προβλήματα που τυχόν προκύπτουν από αυτή τη δραστηριότητα, ώστε να δημιουργηθεί ένας γόνιμος διάλογος και να υπάρχει συνεργασία για να παρθούν αποφάσεις που θα είναι προς το συμφέρον όλης της κοινωνίας.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend