• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ο Stama απαντά στις επιθέσεις των ξενοδόχων της ΠΟΞ

STAMA ΠΟΞ

Καυστική ήταν η απάντηση που έδωσε ο Stama (Σύνδεσμος Εταιρειών Διαχείρισης Ακινήτων) στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Ιωάννη Χατζή, για τη βραχυχρόνια μίσθωση. O Ιωάννης Χατζής, με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, περί επιβολής τέλους στα ξενοδοχεία υπέρ του Δήμου, είχε «ρίξει το μπαλάκι» στη βραχυχρόνια μίσθωση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζής είχε δηλώσει:

«Τα αρνητικά αποτελέσματα της αδυναμίας ή της απροθυμίας της πολιτείας να θεσπίσει ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων, δεν θα τα πληρώσει ξανά ο ξενοδοχειακός κλάδος. Η εύκολη λύση να επωμιστούν νέα πρόσθετα βάρη τα ξενοδοχεία ως τα συνήθη υποζύγια θα μας βρει απέναντι.

Αν θέλουμε να περιοριστούν οι συνέπειες που προκαλούνται από την ανεξέλεγκτη λειτουργία της συγκεκριμένης δραστηριότητας, η λύση δεν είναι η επιβολή νέων φορών και τελών στην νόμιμη τουριστική δραστηριότητα. Αν κάποιος Δήμος θέλει να βοηθήσει ουσιαστικά μπορεί και πρέπει να ζητήσει από τα συναρμόδια Υπουργεία να εκδώσουν την προβλεπόμενη στην παράγραφο 8 του άρθρου 111 του ν.4446/2016 ΚΥΑ και να θεσπίσουν με βάση αυτή περιορισμούς στη βραχυχρόνια μίσθωση. Και σε μια τέτοια προσπάθεια θα μας βρει συμμάχους» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Ιωάννης Χατζής.

Η απάντηση του Stama στον πρόεδρο της ΠΟΞ

«Αγαπητέ πρόεδρε,

Διαβάσαμε ακόμα ένα παραλήρημα από επίσημα χείλη εναντίον της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Δεν μας εκπλήσσει γιατί δεν είναι η πρώτη φορά ούτε και θα είναι η τελευταία. Πάντα έτσι κάνετε όταν σας ζητάνε να πληρώσετε τα αναλογούντα.

Έχουμε νέα όμως για εσάς.

Η Αθήνα έχει ανεβάσει τη θέση της στις προτιμήσεις των τουριστών γιατί υπάρχουμε και εμείς. Τα χρήματα τους διαχέονται στις τοπικές οικονομίες μέσα από τους επισκέπτες μας γιατί υπάρχουμε και εμείς. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων επιβιώνουν γιατί υπάρχουμε εμείς. Οι γειτονιές ανθίζουν γιατί υπάρχουν τα καταλύματα μας. Δεν το πιστεύετε; Κάντε μια βόλτα στο Κουκάκι, στου Ψυρρή, στο Νέο Κόσμο στο Μεταξουργείο και σε άλλες περιοχές. Είμαστε σίγουροι ότι έχετε άρνηση της πραγματικότητας γιατί είστε απασχολημένοι με το να παρακολουθείτε τα ξένα κεφάλαια να ανοίγουν τα ξενοδοχεία σε συντριπτική πλειοψηφία στη πόλη και εσείς απλά να εφευρίσκεται εχθρούς. Και κάτι πολύ σημαντικό. Τα ρεκόρ για τα οποία πανηγυρίζετε έρχονται μέσα και από τη συμβολή μας. Τα ταμεία του κράτους γεμίζουν γιατί είμαστε τυπικοί στις υποχρεώσεις μας και δεν φιγουράρουμε σε κάθε περίπτωση φοροδιαφυγής. Ευχόμαστε καλό αγώνα και παραμένουμε στη διάθεση σας για τη συνέχιση ενός ειλικρινούς και εποικοδομητικού διαλόγου».

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend