• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Σεισμικές αλλαγές στις βραχυχρόνιες μισθώσεις στο Λονδίνο από την 1η Οκτωβρίου

βραχυχρόνιες μισθώσεις Λονδίνο

Σεισμικές αλλαγές στις βραχυχρόνιες μισθώσεις στο Λονδίνο από 1η Οκτωβρίου επιφέρει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση:

** Οι οικοδεσπότες πρέπει να νοικιάζουν χώρο μόνο στην κύρια κατοικία τους. Δεν επιτρέπεται η βραχυχρόνια μίσθωση σε ιδιοκτήτες με ακίνητα εκτός του Λονδίνου και σε όσους έχουν πολλά ακίνητα.

** Οι οικοδεσπότες πρέπει να χρεώνουν φόρο 4%, όπως τα ξενοδοχεία και να υποβάλλονται σε επιθεωρήσεις.

Με τις ρυθμίσεις αυτές, που ψηφίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο με 12 ψήφους υπέρ και 2 κατά, το Λονδίνο επιχειρεί να αντιμετωπίσει το οξύ πρόβλημα στέγασης. Δεύτερος λόγος, όπως αναφέρθηκε, είναι η μείωση των θορύβων και άλλων ενοχλήσεων στις γειτονιές από τους μισθωτές των σπιτιών.

Αφορά τα ακίνητα, όπου μισθώνεται χώρος και διαφημίζονται σε ιστότοπους όπως η Airbnb και η Vrbo.

Όπως τονίστηκε στο συμβούλιο, οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στο Λονδίνο έχουν εξελιχθεί από μέρος της οικονομίας διαμοιρασμού σε μικρές επιχειρήσεις.

«Εκμεταλλεύτηκαν μια ευκαιρία σε ένα ρυθμιστικό κενό», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από δημοτικούς συμβούλους, που ψήφισαν υπέρ των μέτρων.

Οι σύμβουλοι, που ψήφισαν κατά, πρόβαλαν το επιχείρημα ότι οι οικοδεσπότες είναι φορείς μικρών επιχειρήσεων, αλλά με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε επενδύσεις. Προειδοποίσαν δε ότι αυτό που θα συμβεί τώρα είναι μια κατηγορία νόμιμων οικοδεσποτών να γίνουν παράνομοι.

Ήδη ιδιοκτήτες ακινήτων, που μπαίνουν στο περιθώριο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, σύμφωνα με δηλώσεις τους, κινούνται στο να πουλήσουν αυτά τα ακίνητα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ιnside Airbnb, ο μέσος όρος των διανυκτερεύσεων σε λονδρέζικο Airbnb είχε αυξηθεί τον Μάιο κατά 25% έναντι του 2019. Οι ακριβότερες περιοχές ήταν οι γειτονιές του Westminster, του Kensington και του Chelsea. Ένα σπίτι στο Westminster κόστιζε £256 ανά διανυκτέρευση τον Μάιο.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend