• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Airbnb: Τι ισχύει για τους οικοδεσπότες στην Ελλάδα από 1η Ιουνίου 2021

Από 1η Ιουνίου 2021 όσοι θέλουν να καταχωρήσουν το ακίνητό τους στην Ελλάδα στην Airbnb, υποχρεούνται να αναφέρουν τον Αριθμό Μητρώου του Ακινήτου τους στο υποχρεωτικό ειδικό πεδίο της πλατφόρμας. Ή εναλλακτικά να επιβεβαιώσουν ότι εξαιρούνται από αυτή την υποχρέωση βάσει του ελληνικού νόμου περί βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Όσοι έχουν ήδη εγγραφεί ή η καταχώρησή τους εξαιρείται από αυτή την υποχρέωση, πρέπει να βεβαιωθούν ότι ο Αριθμός Μητρώου του Ακινήτου τους είναι ενημερωμένος.

Αυτό γνωστοποιεί η Airbnb με μήνυμά της προς τους πελάτες της. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας που υπέγραψαν πρόσφατα οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb, Booking, Expedia με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η Airbnb θα δώσει πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις νέες υποχρεώσεις των οικοδεσποτών στην Ελλάδα, τις προσεχείς εβδομάδες.

Η συμφωνία

Η Airbnb σχολιάζει ότι η συμφωνία με την ΑΑΔΕ θα διευκολύνει τους τοπικούς οικοδεσπότες να μοιράζονται τα σπίτια τους. Σημειώνει παράλληλα ότι θα τους βοηθήσει να ακολουθούν τους κανόνες.

«Αυτή η συμφωνία είναι υπέροχη είδηση ​​για τους Hosts στην Airbnb. Θα διευκολύνει περισσότερα άτομα στην Ελλάδα να μοιράζονται τα σπίτια τους. Έχουμε δεσμευτεί να συνεργαστούμε με κυβερνήσεις και αρχές με τέτοιου είδους συνεργασίες που βοηθούν τις οικογένειες και υποστηρίζουν τον υπεύθυνο τουρισμό»

Giacomo Trovato, Διευθυντής της Airbnb για την Ιταλία και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία επιβάλλει από την 1η Ιουνίου 2021 στους οικοδεσπότες να έχουν Αριθμό Μητρώου του Ακινήτου τους. Αυτός δηλώνεται εξ αρχής στην καταχώριση στην Airbnb και στις άλλες πλατφόρμες.

Η Airbnb καλωσορίζει τους κανονισμούς που συμφωνούνται με τις κυβερνήσεις. Τονίζει ότι πριν από την Ελλάδα είχε ανακοινώσει μια δέσμευση ορόσημο με τη γαλλική κυβέρνηση. Αυτή επιβάλλει την εγγραφή των οικοδεσποτών σε μεγάλες πόλεις σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Η πλατφόρμα υποστηρίζει επίσης το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη θέσπιση κανόνων στις διαδικτυακές κρατήσεις. Αναφέρει ότι υπέγραψε εταιρική σχέση ανταλλαγής δεδομένων με την Επιτροπή για να βοηθήσει τις κυβερνήσεις και τους ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται.

Η Airbnb έχει υπογράψει περισσότερες από 100 συνεργασίες με οργανισμούς μάρκετινγκ προορισμού, κυβερνήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για την υποστήριξη των τοπικών οικονομιών, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend