• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Mint: Η επένδυση στους Digital Nomads είναι επιβεβλημένη

Η άνοδος των digital nomads & remoter workers λόγω της πανδημίας, έχει ωθήσει τις μεγάλες εταιρείες διαχείρισης, όπως η Mint, να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Στο στόχαστρο πλέον μπαίνουν και προορισμοί που δεν είναι αμιγώς τουριστικοί, όπως μας εξηγεί ο Νίκος Περικλάκης, Υπεύθυνος Τμήματος Ακινήτων της Mint.

Ποια είναι η Mint, πόσα ακίνητα έχει αυτή τη στιγμή υπό τη διαχείρισή της και σε ποιες αγορές δραστηριοποιείται;

 • Η Mint, πρώην Eazybnb, είναι μια από τις πρώτες εταιρείες διαχείρισης ακινήτων στην Ελλάδα. Διαθέτει 6 χρόνια παρουσία στην αγορά και είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης τη δεδομένη στιγμή.

Σήμερα, η Mint, διαχειρίζεται περισσότερα από 350 ακίνητα πανελλαδικά. Έχει φυσική παρουσία σε 6 περιοχές της Ελλάδας, Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πόρτο Χέλι, Πάρο και Κρήτη.

Ποιες υπηρεσίες προσφέρει η Mint;

Η Mint, στις περιοχές που δραστηριοποιείται με φυσική παρουσία μπορεί να παρέχει υπηρεσίες πλήρους διαχείρισης όπως:

 • Υπηρεσίες ηλεκτρονικής διαχείρισης
  • τη δημιουργία καταχωρήσεων στις δημοφιλέστερες πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης
  • την επικοινωνία με τους επισκέπτες
  • την τιμολόγηση, πάντα με γνώμονα την καλύτερη σχέση τιμής-πληρότητας
  • το συγχρονισμό των κρατήσεων κ.ά
 • τις υπηρεσίες καθαρισμού σε συνεργασία με επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμό, τον απαραίτητο ιματισμό και τα είδη πρώτης ανάγκης
 • συντονίζει το check-in των επισκεπτών και μπορεί να παρέχει φυσική παρουσία στο ακίνητο, όποτε είναι απαραίτητο.
 • Η εξυπηρέτηση των ενοικιαστών, ο έλεγχος του ακινήτου και ο,τιδήποτε άλλο προκύψει είναι επίσης υπηρεσίες που προσφέρουμε.
 • Τέλος η Mint, μπορεί να αναλάβει πολλά ακόμα, με προνομιακές τιμές για τον ιδιοκτήτη. Από την αποκατάσταση της όποιας μικροζημιάς έως και ολόκληρη και την ανακαίνιση ενός ακινήτου. Γι’ αυτό το λόγο διατηρούμε συνεργασία με τεχνικούς κάθε ειδικότητας αλλά και με καταστήματα επίπλωσης και εξοπλισμού κατοικιών.

Για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, όπου η Mint δεν έχει φυσική παρουσία, υπάρχει η δυνατότητα της παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής διαχείρισης.

Mint digital nomads

Ποια τα πλεονεκτήματα που διαφοροποιούν την Mint έναντι των άλλων εταιρειών διαχείρισης ακινήτων; Ποιες είναι οι ενέργειες που κάνει η Mint για την καλύτερη δυνατή απόδοση εσόδων των ακινήτων που διαχειρίζεται;

 • Αν και στα μέλη της ομάδας της Mint δεν αρέσει η σύγκριση με τον ανταγωνισμό, θα λέγαμε ότι αυτό που μας διακρίνει είναι το “οικογενειακό κλίμα”. Επίσης χαρακτηριστική είναι η προσπάθεια για την καλύτερη απόδοση του κάθε ακινήτου που διαχειριζόμαστε.
  Αυτό που λαμβάνουμε από τους ιδιοκτήτες που συνεργαζόμαστε, είναι η ικανοποίηση που έχουν για την άμεση, προσωποποιημένη και ευχάριστη επικοινωνία με το τμήμα εξυπηρέτησης της Mint. Αυτό ισχύει ακόμα και όταν πρόκειται για “άβολες” καταστάσεις.
  Σχετικά με τη μεγιστοποίηση της απόδοσης εσόδων, η Mint δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη “δυναμική τιμολόγηση” των ακινήτων που διαχειρίζεται. Αποτέλεσμα είναι κάθε ακίνητο να είναι ανταγωνιστικό και να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή πληρότητα. Επιπλέον, διατηρούμε τμήμα corporate και αυξάνουμε συνεχώς τις συνεργασίες μας με εταιρείες. Από αυτές τις συνεργασίες προκύπτουν κρατήσεις/μισθώσεις επαγγελματικού ενδιαφέροντος. Έτσι αυξάνεται η πληρότητα ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό τουριστικό ενδιαφέρον.

Με βάση τις νέες τάσεις που διαμορφώνονται στον χώρο του τουρισμού, ειδικά δε με τη νέα μορφή των επισκεπτών – Digital Nomads & Remote Workers – η Mint κινείται σε αυτή την κατεύθυνση; Πόσο έτοιμη είναι να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα; Ποιες ενέργειες ακολουθεί;

 • Όντως, τα τελευταία χρόνια έχουν διαμορφωθεί νέες τάσεις και έχει αυξηθεί σημαντικά ο επαγγελματικός τουρισμός. Επίσης, έχει “απενοχοποιηθεί” το digital nomadism, ο τρόπος δηλαδή του να μπορεί κάποιος να ζήσει ταξιδεύοντας, λόγω της δυνατότητας εργασίας εξ αποστάσεως. Η Mint, παρακολουθεί τις τάσεις και προσαρμόζεται σε αυτές. Προσαρμόζεται όμως και στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν με την πανδημία.
  Επιλέγουμε τη διαχείριση ακινήτων, όχι μόνο σε περιοχές που υπερτερεί ο κλασσικός τουρισμός αλλά και σε περιοχές όπου εξυπηρετούν τον επαγγελματικό τουρισμό. Παράλληλα, προσαρμόζουμε τις τιμές, ανάλογα με την εποχή και τη διάρκεια διαμονής του εκάστοτε επισκέπτη. Με αυτό τον τρόπο η κάθε κράτηση/μίσθωση, είναι “value for money” τόσο για τον επισκέπτη όσο και για τον ιδιοκτήτη.
  Επιπλέον, με τη βοήθεια συνεργατών και υποστηρίζοντας την καινοτομία τους, μπορούμε να διαμορφώσουμε έναν χώρο, προσωρινά και σύμφωνα με τις ανάγκες του επισκέπτη. Παραδείγματος χάρη, μπορούμε να διαμορφώσουμε έναν χώρο εργασίας με επιπλέον παροχές από αυτές που υπάρχουν ήδη στο ακίνητο, όπως γραφείο, εκτυπωτή, κ.ά. Φυσικά αυτό συμβαίνει χωρίς κόστος προς τον ιδιοκτήτη και χωρίς μόνιμες παρεμβάσεις στον χώρο.

Εν μέσω της πανδημίας πως προασπίζεται η ασφαλής παραμονή των επισκεπτών και λειτουργία των ακινήτων σε συνδυασμό με την απόδοση εσόδων;

 • Η Mint, σε συνδυασμό με το συνεργείο καθαρισμού που συνεργάζεται, τηρεί όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής. Παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες καθαρισμού και εξασφαλίζει την ασφαλή διαμονή του κάθε επισκέπτη.
  Την ίδια στιγμή, προσαρμοζόμενη στις ανάγκες της εποχής που διανύουμε, η Mint κρατάει τις τιμές διανυκτέρευσης σε ανταγωνιστικά για την εποχή επίπεδα. Με την τιμολογιακή αυτή πολιτική, οι ιδιοκτήτες λαμβάνουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα έως ότου επιστρέψουμε στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς. Τότε οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να απολαύσουν περισσότερους “καρπούς” από την επένδυσή τους, έχοντας επιβιώσει από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

Πώς βλέπετε το μέλλον στις βραχυχρόνιες μισθώσεις;

 • Θεωρούμε ότι στο άμεσο μέλλον και με την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσουν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας, οι βραχυχρόνιες μισθώσεις θα αυξηθούν σε εξαιρετικά σημαντικό ποσοστό. Αρχικά, η μεγαλύτερη ανάγκη όλων μας, είναι να ταξιδέψουμε, μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα περιορισμών. Την ίδια στιγμή, είναι πολύ νωρίς να νιώσουμε ασφαλείς ώστε να επιλέξουμε μία μεγάλη μονάδα για τη διαμονή μας. Οπότε πιστεύουμε ότι στην πρώτη γραμμή του τουρισμού θα είναι οι ανεξάρτητα καταλύματα/κατοικίες.
  Παράλληλα, η κρίση δημιουργεί ανάγκες και συνήθειες, κάποιες από τις οποίες ήρθαν για να μείνουν. Η κυριότερη συνήθεια που πιστεύουμε ότι θα διατηρηθεί είναι, όπως προ αναφέραμε, η εργασία εξ αποστάσεως.
  Συνδυαστικά με τα παραπάνω πιστεύουμε ότι ίσως η ζήτηση ακινήτων να είναι μεγαλύτερη από την προσφορά τους.

Και η επαγγελματική διαχείριση ακινήτων;

 • Ήδη έχει αυξηθεί το ποσοστό των ακινήτων που διαχειρίζονται από εταιρείες και θεωρούμε ότι θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.
  Πολλοί ιδιοκτήτες που διέθεσαν τα ακίνητά τους στην αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης, συνειδητοποίησαν ότι η διαχείριση ενός ακινήτου είναι πλήρης απασχόληση.
  Επίσης, με τον ανταγωνισμό να αυξάνεται και με τις εταιρείες διαχείρισης να προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες, για έναν ιδιώτη η ολοκληρωμένη διαχείριση έχει πολύ πιο υψηλό κόστος από ό,τι παλαιότερα. Αυτό συμβαίνει γιατί η διαχείριση απαιτεί εργαλεία.
  Αξίζει να προστεθεί ότι η πανδημία έχει αυξήσει τις απαιτήσεις στον καθαρισμό και την απολύμανση ενός ακινήτου. Αφενός οι δυνατότητες ενός επαγγελματικού συνεργείου καθαρισμού είναι περισσότερες από ενός ιδιώτη, και αφετέρου ένας υποψήφιος επισκέπτης θα εμπιστευτεί περισσότερο ένα ακίνητο που τη διαχείρισή του έχει αναλάβει κάποια εταιρεία. Σε αυτήν μπορεί να απευθυνθεί ανά πάσα στιγμή και να βρει λύσεις, όποτε απαιτείται.
  Τέλος, ένας ιδιώτης, οφείλει να δηλώσει ως εισόδημα από τη μίσθωση του ακινήτου του, το ποσό που πληρώνει ο ενοικιαστής. Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται και οι δαπάνες που προκύπτουν, όπως προμήθειες πλατφορμών, κόστος καθαρισμού, κ.ά. Το αποτέλεσμα είναι να φορολογηθεί για χρήματα που δεν λαμβάνει. Αυτό, μειώνει το τελικό κέρδος του ιδιοκτήτη. Μια εταιρεία διαχείρισης, όπως η Mint, δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη, με συγκεκριμένο τρόπο συνεργασίας, να φορολογηθεί μόνο για το καθαρό ποσό που λαμβάνει. Κατά συνέπεια, μεγιστοποιεί το καθαρό του κέρδος.

Τελικά, γιατί κάποιος να αναθέσει το ακίνητό του σε μία εταιρεία διαχείρισης ακινήτων, όπως η Mint; Για βραχυχρόνιες/μεσοπρόθεσμες κρατήσεις;

Σχετικά με αυτό το ερώτημα, υπήρξε μια αναλυτική παρουσίαση στο 3ο BnB Greece Conference. Συνοπτικά, θα αναφέρω κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα.
Αρχικά, το πιο βασικό πλεονέκτημα είναι ότι ο ιδιοκτήτης, με μια μικρή επιβάρυνση, απολαμβάνει ή αυξάνει τον ελεύθερο του χρόνο. Γνωρίζει ότι έχει έναν έμπιστο συνεργάτη που καλύπτει όλες τις ανάγκες που προκύπτουν. Αν αναθέσει κάποιος το ακίνητό του στη Mint, απολαμβάνει:

 • Επαγγελματική διαχείριση του ακινήτου του
 • Επαγγελματική αντιμετώπιση των πελατών ή ενοικιαστών του
 • Παροχή ιματισμού και ειδών πρώτης ανάγκης
 • παροχή διαφόρων συνδρομητικών εργαλείων τιμολόγησης
 • συγχρονισμό κρατήσεων, χωρίς να υπάρχει πάγιο κόστος
 • αύξηση της πληρότητας από εταιρικούς πελάτες της Mint

Όλα τα παραπάνω αποφέρουν αύξηση του κέρδους για τον ιδιοκτήτη, άρα ελαχιστοποίηση του κόστους διαχείρισης.

Τέλος πολύ σημαντικό είναι ότι η Mint μπορεί να παρέχει προς τον ιδιοκτήτη νομικές και λογιστικές συμβουλές για να ελαχιστοποιήσει τη φορολογία του.

Αν θέλετε να αξιοποιήσετε το ακίνητό σας με τον πλέον εύκολο, άμεσο και αποδοτικό τρόπο

καλέστε σήμερα την ομάδα της Μint -διαχείριση ακινήτων bnb-

στο τηλέφωνο επικοινωνίας (+30) 210 3221645 ή

συμπληρώστε την αντίστοιχη φόρμα ενδιαφέροντος

https://www.mintyourhouse.com/forma-endiaferontos/

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend