• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Γαλλία: Δοκιμάζει πρώτη στην ΕΕ το πράσινο πιστοποιητικό

πράσινο πιστοποιητικό

Η Γαλλία θα είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα δοκιμάσει το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό για τον κορονοϊό. Θα χρησιμοποιηθεί η ήδη υπάρχουσα εφαρμογή TousAntiCovid. Πρόκειται για εφαρμογή η οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 22 Οκτωβρίου 2021, ως μέρος του προγράμματος ανίχνευσης των επαφών της χώρας.

Η εφαρμογή αναβαθμίστηκε για να αποθηκεύει αρνητικά αποτελέσματα τεστ για Covid-19 στα κινητά τηλέφωνα των ταξιδιωτών. Αρχικά, η εφαρμογή θα δοκιμαστεί σε πτήσεις προς την Κορσική και τα γαλλικά υπερπόντια διαμερίσματα, από τις 29 Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι, η εφαρμογή έχει μέχρι στιγμής ληφθεί από περίπου 15 εκατομμύρια Γάλλους πολίτες.

Πού και πώς θα χρησιμοποιηθεί το πιστοποιητικό

Αρχικά το πράσινο πιστοποιητικό θα χρησιμοποιηθεί μόνο για ταξίδια. Ωστόσο γάλλος αξιωματούχος σημείωσε ότι «θα μπορούσαν τελικά να εγκριθούν για δημόσιες εκδηλώσεις όπως συναυλίες, φεστιβάλ και εμπορικές εκθέσεις». Διευκρίνισε όμως ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν για μπαρ και εστιατόρια.

πράσινο πιστοποιητικό

Προς το παρόν, μέσω της εφαρμογής, τα άτομα που έχουν ελεγχθεί για τον ιό με τεστ αντιγόνου ή RT-PCR θα λάβουν SMS ή email που θα τους επιτρέπει να ανακτήσουν ένα πιστοποιητικό με τη μορφή PDF. Μεταξύ άλλων, το πιστοποιητικό θα περιλαμβάνει έναν κωδικό QR. Από τις 29 Απριλίου, θα είναι δυνατή η ανάκτηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού μέσω της πύλης ασφάλισης υγείας Ameli.

Η διαδικασία ελέγχου που θα ακολουθείται

Το επόμενο βήμα είναι, η αστυνομία, τα τελωνεία και οι αεροπορικές εταιρείες να εξοπλιστούν με μια εφαρμογή για την ανάγνωση του DataMatrix. Η εφαρμογή αυτή ονομάζεται TousAntiCovid -Check. «Κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου, δεν αποθηκεύονται δεδομένα υγείας από την εφαρμογή TousAntiCovid-Verified, ελέγχει απλώς την υπογραφή του πιστοποιητικού με τον διακομιστή, ο οποίος στέλνει πίσω ένα κόκκινο ή πράσινο σήμα», αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας της Γαλλίας.

Πότε θα ξεκινήσει η χορήγηση των πρώτων πράσινων πιστοποιητικών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τα σχέδιά της για τη δημιουργία του λεγόμενου Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού τον περασμένο Μάρτιο. Στόχος είναι να καταστεί δυνατό για όσους έχουν εμβολιαστεί, υποβληθεί σε τεστ και βγήκε αρνητικό ή σε άτομα που έχουν αναρρώσει από τον ιό να ταξιδέψουν χωρίς περιορισμούς. Η Επιτροπή προτίθεται να αρχίσει να χορηγεί τα πρώτα πιστοποιητικά τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους και στις τρεις κατηγορίες ταξιδιωτών που αναφέρονται παραπάνω.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend