• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Επανήλθαν τον Μάρτιο τα θετικά ρεκόρ στις βραχυχρόνιες μισθώσεις των ΗΠΑ

Τα αρνητικά ρεκόρ σε όλο το φάσμα της τουριστικής δραστηριότητας δεν αποτελούν είδηση σε αυτή την περίοδο της πανδημίας. Ασφαλώς, όμως, αποτελεί είδηση το θετικό ρεκόρ.

Και αυτό καταγράφηκε τον Μάρτιο του 2021 στις βραχυχρόνιες μισθώσεις στις ΗΠΑ. Εκεί η πληρότητα σημείωσε ιστορικό ρεκόρ για τον μήνα Μάρτιο, ενώ ρεκόρ υπήρξε και στις κρατήσεις.

Ας δούμε τα σχετικά στοιχεία αναλυτικά:

Η πληρότητα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της AirDNA, η πληρότητα στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τον Μάρτιο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αυξήθηκε στο 60,9%, όταν τον Μάρτιο του 2020 ήταν 47,2% και τον Μάρτιο του 2019 58,2%.

ρεκόρ

Η πληρότητα ρεκόρ αποδίδεται κυρίως στην ανάκαμψη της ζήτησης και λιγότερο στη μειωμένη προσφορά καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Η ζήτηση ήταν στα επίπεδα του 97% του Μαρτίου του 2019. Η συνολική διαθέσιμη προσφορά ήταν μόλις 7% μικρότερη τον εφετινό Μάρτιο έναντι του ίδιου μήνα προ διετίας. Στις μεγάλες πόλεις, πάντως, η προσφορά ήταν μειωμένη πάνω από 30%.

Η ανάκαμψη της ζήτησης διαφέρει από περιοχή σε περιοχή των ΗΠΑ. Στις αστικές περιοχές, που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, η ζήτηση έφτασε στο 55% του 2019 (αναφερόμαστε πάντα στον Μάρτιο). Η ζήτηση στις αγροτικές τοποθεσίες και στις μικρές πόλεις ήταν αυξημένη κατά 165%. Στα επίπεδα προ κρίσης κινήθηκε τον περασμένο μήνα η ζήτηση στα θέρετρα, όπως η Φλόριδα. Εν ολίγοις, δηλαδή, η κρίση παραμένει μόνο στις αστικές περιοχές.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ζήτηση για μεγαλύτερα σπίτια, με τις τιμές μίσθωσης ημερησίως να προσεγγίζουν τα 255 δολάρια, 18% υψηλότερα από τον Μάρτιο του 2020 και 192% υψηλότερα από τον Μάρτιο του 2019.

Οι μέσες ημερήσιες τιμές στις μη αστικές περιοχές αναμένεται να αυξηθούν ακόμη υψηλότερα αυτό το καλοκαίρι, ενώ στις μεγάλες πόλεις αναμένεται ανάκαμψη της ζήτησης και επιστροφή των τιμών μίσθωσης στα επίπεδα του 2019.

Οι κρατήσεις

Οι κρατήσεις που έγιναν τον Μάρτιο του 2021 σηματοδότησαν ένα άλλο ρεκόρ, που ξεπερνά το υψηλό όλων των εποχών του Φεβρουαρίου. Κρατήσεις υπήρξαν τόσο για βραχυπρόθεσμα ταξίδια για τον Απρίλιο όσο και για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

Έτσι, συνολικά στο πρώτο τρίμηνο του 2021, οι κρατήσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης για τους επόμενους μήνες και μέχρι τον Ιούλιο, είναι υψηλότερες από ό,τι για τους ίδιους μήνες του 2019.

«Κοιτάζοντας αυτά τα δεδομένα αναμένουμε ένα ρεκόρ το καλοκαίρι για τη βιομηχανία της βραχυπρόθεσμης ενοικίασης». Αυτό σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της AirDNA, Scott Shatford. Και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά, στους μήνες της κρίσης, παρατηρείται μια σιγουριά από τους ταξιδιώτες να προγραμματίσουν κρατήσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Όχι μόνο για τον επόμενο μήνα αλλά μέχρι και τον Ιούλιο (επί του παρόντος).

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend