• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Εκατομμύρια οικοδεσπότες ψάχνει η Airbnb

Airbnb εκατομμύρια οικοδεσπότες

Η Airbnb θα χρειαστεί εκατομμύρια νέους οικοδεσπότες για να καλύψει τη ζήτηση καθώς ο κόσμος εξέρχεται από την πανδημία, δήλωσε ο CEO της Brian Chesky στο CNBC.

«Για να καλύψουμε τη ζήτηση τα επόμενα χρόνια, θα χρειαστούμε εκατομμύρια ακόμη οικοδεσπότες», δήλωσε ο Chesky.

Καθώς ο κόσμος απομακρύνεται από την πανδημία, οι ταξιδιώτες κάνουν τα πρώτα τους βήματα προς τις κανονικές ρουτίνες διακοπών. Πολλοί αναρωτιούνται εάν τα καταλύματα και τα ξενοδοχεία της Airbnb είναι ασφαλή. Ωστόσο η ζήτηση, αρχικά στις ΗΠΑ, όπου η αγορά ανακάμπτει, δείχνει ότι την ψήφο εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών προς τα Airbnb.

Ο Brian Chesky δήλωσε την Παρασκευή ότι η Airbnb ανέμενε πως ο κλάδος των ταξιδιών θα ανακάμψει.

Είπε στο CNBC: «Νομίζω ότι πιθανότατα θα έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα. Θα υπάρχουν περισσότεροι επισκέπτες από ό,τι οικοδεσπότες. Γιατί… πιστεύουμε ότι θα υπάρξει μια ανάκαμψη των ταξιδιών που όμοιά της δεν έχουμε δει ποτέ».

Η Airbnb απαριθμεί αυτή τη στιγμή 4 εκατομμύρια οικοδεσπότες. Στο τέλος του περασμένου έτους, διέθεταν περίπου 5,6 εκατομμύρια ενεργές καταχωρίσεις σε περισσότερες από 220 χώρες και περιοχές. Στα τέλη Φεβρουαρίου, η εταιρεία είχε δηλώσει ότι οι καταχωρίσεις της παρέμειναν σταθερές για το σύνολο του 2020, παρά την πτώση των κρατήσεων λόγω της πανδημίας.

Η δημοφιλής πλατφόρμα είχ δηλώσει: «Ενώ πιστεύουμε ότι τα ταξίδια θα αλλάξουν ως αποτέλεσμα του COVID-19, η προσαρμοστικότητα της επιχείρησής μας υποδηλώνει ότι είμαστε σε καλή θέση για να εξυπηρετήσουμε αυτήν τη δυναμική αγορά καθώς συνεχίζει να εξελίσσεται και να ανακάμπτει».

Η ανάκαμψη

Η Airbnb ήταν «προετοιμασμένη για ανάκαμψη», έγραψε ο Brian Nowak, αναλυτής της Morgan Stanley, νωρίτερα φέτος.

Ο Nowak είπε ότι αναμένει ότι η Airbnb θα είναι ο «μοναδικός παίκτης που θα αναπτυχθεί» το πρώτο τρίμηνο, έναντι των ανταγωνιστών της, συμπεριλαμβανομένων των Expedia και Booking Holdings.

«Όπως και το ’20, όταν επιστρέψουν τα ταξίδια, οι άνθρωποι θα επιλέγουν τοπικά ταξίδια (εντός της χώρας ή κοντά στο σπίτι, οδικά έναντι αεροπορικών). Επίσης θα επιλέγουν και περισσότερες αγροτικές τοποθεσίες. Κάτι που δίνει πλεονέκτημα στα εναλλακτικά καταλύματα», δήλωσε ο Nowak.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend