• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Τουρίστες χωρίς καραντίνα από την ερχόμενη εβδομάδα

H Ελλάδα αίρει από την ερχόμενη εβδομάδα την καραντίνα για ταξιδιώτες από την ΕΕ και πέντε άλλες χώρες, εφόσον έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ανώνυμη πηγή από το υπουργείο Τουρισμού.

Τον περασμένο μήνα, η χώρα μας αφαίρεσε τον κανονισμό καραντίνας για τους ταξιδιώτες από το Ισραήλ οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί και έχουν αρνητικό τεστ.

«Θα άρουμε σταδιακά τους περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενόψει ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαΐου», ανέφερε στο πρακτορείο το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Τουρισμού.

Η πηγή ανέφερε ότι οι πολίτες από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα ΗΑΕ θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Χανίων, Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης και Κέρκυρας με δυνατότητα εισόδου και εξόδου από τα σύνορα.

Οι επιβάτες από αυτές τις χώρες δεν θα περνούν από καραντίνα, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν κάνει και τις 2 δόσεις του εμβολίου ή παρουσιάζουν αρνητικό τεστ που θα έχει διεξαχθεί έως 72 ώρες πριν την άφιξη. Οι τουρίστες θα υπόκεινται στους τοπικούς περιορισμούς lockdown.

Σύμφωνα με τους τρέχοντες κανονισμούς, όλοι οι διεθνείς επισκέπτες της Ελλάδας θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ και να περνούν από καραντίνα 7 ημερών. Για τους ταξιδιώτες από τη Βρετανία και τα ΗΑΕ απαιτείται και δεύτερο υποχρεωτικό τεστ με την άφιξή τους.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend