• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Διαδρομές φιλικές προς το περιβάλλον θα προτείνει η Google Maps

Google περιβάλλον

Η Google Maps σχεδιάζει να εισάγει χαρακτηριστικά που θα βοηθούν τους οδηγούς να προστατεύουν το περιβάλλον.

Google περιβάλλονΌπως ανακοίνωσε, σταδικά θα αρχίσει να κατευθύνει τους οδηγούς σε διαδρομές, οι οποίες θα συμβάλλουν στην παραγωγή χαμηλότερων εκπομπών άνθρακα. Οι διαδρομές αυτές θα επιλέγονται βάσει διαφόρων παραγόντων όπως η κυκλοφορία, η ύπαρξη ή μη ανηφορικών σημείων κ.ά. Θα λαμβάνεται υπόψιν και ο τύπος κάθε οχήματος ή μηχανής. Η Google θα προσφέρει «φιλικές προς το περιβάλλον» διαδρομές σε σύγκριση με άλλες επιλογές που μπορεί να είναι ίσης διάρκειας αλλά με μεγαλύτερες εκπομπές αερίων.

Το λανσάρισμα των νέων δυνατοτήτων θα γίνει αργότερα φέτος. Θα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ και σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Επιπλέον, από τον Ιούνιο, η Google θα ξεκινήσει να προειδοποιεί τους οδηγούς σε ό,τι αφορά ταξίδια σε ζώνες χαμηλών εκπομπών όπου ορισμένα οχήματα είναι περιορισμένα. Η ειδοποίηση αυτή θα αφορά χώρες όπως τη Γερμανία, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τους επόμενους μήνες, οι χρήστες της εφαρμογής Χάρτες θα μπορούν να συγκρίνουν τα μέσα μεταφοράς (αυτοκίνητο, ποδήλατο, δημόσιες συγκοινωνίες και άλλες επιλογές ταξιδιού) σε ένα σημείο αντί να εναλλάσσονται μεταξύ διαφορετικών ενοτήτων της εφαρμογής.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend