• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Διακόσμηση: Οι τάσεις στα χρώματα το 2021

τάσεις στα χρώματα

Ένα χρώμα με έμπνευση από το… Αιγαίο θα είναι αυτό που θα χρησιμοποιήσουν περισσότερο οι ιδιοκτήτες σπιτιών φέτος, σύμφωνα με την έκθεση της Fixr για τις φετινές τάσεις στα χρώματα στα σπίτια. Περισσότεροι από τους μισούς από τους 68 ειδικούς στους οποίους απευθύνθηκε η Fixr, ψήφισαν το Aegean Teal της Benjamin Moore.

Μεγάλο ποσοστό (43%) προκρίνει και το Urbane Bronze της Sherwin Williams.

Χάνει έδαφος το γκρι

Ένα αξιοσημείωτο στοιχείο που προκύπτει από την έκθεση είναι ότι το γκρι και οι αποχρώσεις του, που τα τελευταία χρόνια θεωρούνταν κυρίαρχα για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, φαίνονται να χάνουν έδαφος. Πολλοί ιδιοκτήτες δείχνουν έτοιμοι να βάλουν περισσότερο χρώμα στα σπίτια τους. Σε σχετική ερώτηση, ως κορυφαίες τάσεις στους εσωτερικούς χώρους παρουσιάζονται τα ουδέτερα χρώματα με νότες τολμηρών χρωμάτων (54%), τα θερμά ουδέτερα χρώματα (50%) και οι γήινοι τόνοι (46%).

τάσεις στα χρώματα

Όσον αφορά στα έπιπλα, η κυρίαρχη τάση είναι τα ανοιχτά χρώματα. Το 36% των ειδικών βλέπει ως τάση τα ανοιχτά φυσικά χρώματα και ένα ακόμα 24% τα ανοιχτά χρώματα γενικότερα.

Ως προς το εξωτερικό του σπιτιού, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ομοφωνία. Πάνω από τους μισούς ειδικούς θεωρούν ως χρώμα που μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της αξίας επαναπώλησης ενός σπιτιού το κλασικό λευκό.

Οι τάσεις στα χρώματα σε γραφείο και κουζίνα

Στην κουζίνα τα πιο δημοφιλή χρώματα φέτος είναι τα φυσικά και γήινα (33%) και οι αποχρώσεις του πράσινου (21%). Το λευκό (16%), οι αποχρώσεις του μπλε (12%) και το γκρι (3%), που παλαιότερα ήταν πιο δημοφιλή, παρουσιάζουν κάμψη.

τάσεις στα χρώματα

Για τα οικιακά γραφεία, η εικόνα είναι ανάμικτη. Το 25% των ειδικών προκρίνουν το κρεμ, το 18% το σκούρο μπλε, το 16% το μπλε/πράσινο και το 15% το μπλε/γκρι.

τάσεις στα χρώματα

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend