• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ

“Παγώνουν” οι οφειλές προς το Δημόσιο έως τέλος του έτους

"Παγώνουν" οι οφειλές προς το Δημόσιο έως τέλος του έτους

Νέα μέτρα προσωρινής ανακούφισης για ρυθμισμένες ή μη οφειλές προς το Δημόσιο ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς η Αττική μπήκε πάλι σε αυστηρό lockdown.

«Παγώνουν» έως το τέλος του 2021 οι οφειλές προς τις ΔΟΥ που δεν τελούν υπό καθεστώς ρύθμισης. Οι οφειλές θα μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα ρύθμισης 24 άτοκων δόσεων ή 48 δόσεων με επιτόκιο ύψους 2,5%. Η πρώτη δόση της ρύθμισης αυτής θα καταβληθεί έως την 31η Ιανουαρίου 2022. Οι υπόλοιπες την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.

Σε ό,τι αφορά τις ρυθμισμένες οφειλές προς το Δημόσιο των επιχειρήσεων που ανήκουν στους άμεσα πληττόμενους κλάδους, καθώς και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή, αναστέλλεται η είσπραξη της δόσης Φεβρουαρίου η οποία θα προστεθεί στο τέλος της αρχικής ρύθμισης.

Υπενθυμίζεται ότι για τις δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση για τις οποίες έχει χορηγηθεί παράταση καταβολής και αναστολή είσπραξης κατά τους μήνες Μάρτιο έως Ιούνιο 2020 και Νοέμβριο 2020 έως Ιανουάριο 2021, έχει προβλεφθεί ότι θα καταβληθούν στο τέλος των τρεχουσών ρυθμίσεων.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend