• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Νέα αυστηρότερα μέτρα στη Γαλλία από την Airbnb

Airbnb Γαλλία

Επιπλέον μέτρα για όσα ακίνητα νοικιάζονται στη Γαλλία μέσω Airbnb χωρίς να έχουν δηλωθεί στις αρχές, εξετάζει η πλατφόρμα. Συγκεκριμένα, η Airbnb ανακοίνωσε ότι δεν θα δέχεται άλλες ενοικιάσεις φέτος στο Παρίσι, τη Λυόν και το Μπορντώ στα σπίτια χωρίς αριθμό μητρώου. Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες πόλεις.

Όπως εξηγεί το Reuters, η Γαλλία είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς της Airbnb. Ωστόσο αντιμετωπίζει κριτική στο Παρίσι και άλλες πόλεις, όπως το Άμστερνταμ και τη Νέα Υόρκη, καθώς υπάρχουν ανησυχίες πως οι βραχυχρόνιες μισθώσεις επιδεινώνουν την έλλειψη στέγης.

Το υπουργείο Στέγασης της Γαλλίας έχει απευθύνει αίτημα στις πλατφόρμες να συνεργαστούν με τις τοπικές αρχές στη διαχείριση στοιχείων. Άλλωστε, ο Δήμος του Παρισιού έχει κηρύξει “πόλεμο” ενάντια στις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Σύμφωνα με τους υπάρχοντες κανονισμούς στο Παρίσι, η ενοικίαση ολόκληρου σπιτιού επιτρέπεται για 120 ημέρες το χρόνο. Οι διαχειριστές τους είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν το ενοίκιο.

Η πλατφόρμα είπε ότι θα συμμετάσχει σε νέες εκστρατείες για την προώθηση των ταξιδιών στη Γαλλία. Σε αυτές τις κινήσεις θα συμπεριληφθούν χιονοδρομικά κέντρα στις γαλλικές Άλπεις και στην περιοχή Haute Savoie. Η γαλλική κυβέρνηση επέκτεινε το κλείσιμο των λιφτ του σκι λόγω της πανδημίας, προκαλώντας πλήγμα στους τοπικούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη χειμερινή περίοδο.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend