• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Οι remote workers «οδηγούν» και τις αγορές ακινήτων

αγορές ακινήτων

Οι αγορές ακινήτων με σκοπό την εκμετάλλευση αυξήθηκαν σταθερά την τελευταία πενταετία. Αυτό αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, η πρόσφατη έρευνα της Ένωσης Μεσιτών Ακινήτων Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδας (ΕΠΠΑ).

Γενικότερα, οι αγορές ακινήτων με σκοπό την εκμετάλλευση αυξήθηκαν την τελευταία πενταετία, από 14 σε 34%. Όπως και ο αριθμός των συναλλαγών για άδεια παραμονής Golden Visa.

αγορές ακινήτων

Μάλιστα, οι Ρώσοι είχαν την πρωτιά σε αγορές ακινήτων το 2020 στην Ελλάδα λόγω της επιθυμίας απόκτησης Golden Visa. Από τα συμπεράσματα της έρευνας προκύπτει ότι εκείνοι που αύξησαν αισθητά την παρουσία τους στην Ελλάδα είναι οι Ρώσοι. Από 0,9% που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, το ποσοστό των επενδύσεών τους σε ακίνητα στην Ελλάδα, ανέβηκε στο 12% το 2020.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι Κινέζοι, οι οποίοι το 2020 δεν μπόρεσαν να έρθουν στη χώρα, λόγω Covid-19. Αυξητική τροχιά είχαν και οι επενδύσεις Άγγλων στη χώρα το 2020, οι οποίοι προέβησαν σε αγορές ακινήτων με απώτερο στόχο την εκμετάλλευσή της. Μία δυναμική και πολύ ενεργή κατηγορία επενδυτών στη χώρα είναι και οι Ισραηλινοί, οι οποίοι δείχνουν να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το Πήλιο.

αγορές ακινήτων

Αγορές ακινήτων και από remoter workers

Η εργασία εξ αποστάσεως φαίνεται να αφήνει το αποτύπωμά της και στο real estate. Στελέχη επιχειρήσεων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, πλέον αναζητούν ωραίους προορισμούς στη χώρα μας ώστε να αγοράσουν κατοικία και να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Η κατηγορία αυτή, μέχρι τώρα προτιμούσε τη βραχυχρόνια μίσθωση. Όμως πλέον ενθουσιάζονται τόσο πολύ με την Ελλάδα, που αποφασίζουν να αγοράσουν μόνιμη κατοικία.

Η έρευνα συγκέντρωσε και αξιοποίησε πραγματικά στοιχεία συνολικά 237 αγοραπωλησιών που πραγματοποιήθηκαν το 12μηνο του 2020 στη χώρα.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend