• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Υποχρεωτικό τεστ πριν από ταξίδια σε Ολλανδία και Γαλλία

τεστ Ολλανδία Γαλλία

Για τις αλλαγές στις υγειονομικές απαιτήσεις που ανακοίνωσαν η Ολλανδία και η Γαλλία σε ό,τι αφορά τους ταξιδιώτες, ενημερώνει η αεροπορική εταιρεία KLM, με τις δύο χώρες να καθιστούν υποχρεωτικό το τεστ.

Ολλανδία

Η Ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε περαιτέρω μέτρα ώστε να μειώσει την εξάπλωση της πανδημίας του COVID-19 όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο όπως επίσης οι πτήσεις από Νότια Αφρική και Νότια Αμερική αναστέλλονται.

Παράλληλα, εκτός από το αρνητικό PCR test που ήδη απαιτείται από τους επιβάτες (εντός 72 ωρών από την αναχώρηση με προορισμό την Ολλανδία), ζητείται από όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν προς Ολλανδία από χώρες υψηλού κινδύνου (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας) και rapid τεστ που θα πρέπει να έχει γίνει όχι νωρίτερα από 4 ώρες πριν την αναχώρηση. Το τεστ αφορά και τους επιβάτες transit.

Αποκλειστικά για τους επιβάτες που ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας προς την Ολλανδία έχει δημιουργηθεί ένα ειδικό σημείο για να εξυπηρετεί τη διενέργεια rapid test.

Οι επιβάτες θα πρέπει να φθάνουν στο αεροδρόμιο 4 ώρες πριν την αναχώρησή τους και όχι αργότερα από 3 ώρες. Έτσι θα εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ροή στη διενέργεια των τεστ και η έγκαιρη έκδοση της βεβαίωσης.

Το σημείο διενέργειας των τεστ βρίσκεται νότια της εισόδου Νο 1 στο κεντρικό κτίριο, ακριβώς απέναντι από τα counters 6-10.

Γαλλία

Σε ό,τι αφορά στους επιβάτες που ταξιδεύουν προς τη Γαλλία ως τελικό τους προορισμό, υπάρχει ενδεχόμενο να τους ζητηθεί να επιδείξουν ένα αρνητικό COVID-19 test πριν την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος, όπως επίσης και ταξιδιωτική βεβαίωση, ανάλογα με το σημείο απ’ όπου ταξιδεύουν. Το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί κατά τις τελευταίες 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους. Μόνο PCR και LAMP tests γίνονται αποδεκτά. Μετά την άφιξη στη Γαλλία, οι επιβάτες θα πρέπει να απομονωθούν για επτά ημέρες. Για ταξίδια προς και από γαλλικά υπερπόντια εδάφη ενδεχομένως να ισχύουν και άλλοι κανονισμοί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τεστ για ταξίδια σε Ολλανδία και Γαλλία, μπορείτε να απευθύνεστε στην ιστοσελίδα της KLM https://www.klm.gr/ και στην ιστοσελίδα της Ολλανδικής Κυβέρνησης.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend