• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Σε αεροπορική απομόνωση η Βρετανία – Τι ισχύει στην Ελλάδα

Βρετανία αεροπορική

Διακόπτουν η μια μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες την αεροπορική τους σύνδεση με τη Βρετανία. Ο λόγος είναι η ανακάλυψη μιας νέας μετάλλαξη του κορονοϊού που κυκλοφορεί σε τμήματα της βρετανικής επικράτειας.

Έτσι, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Κύπρος, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιρλανδία, Σουηδία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία διέκοψαν την αεροπορική τους σύνδεση με Βρετανία. Η Αυστρία σχεδιάζει να ακολουθήσει. Το Βέλγιο ανέστειλε και τα δρομολόγια των τρένων από τη Βρετανία από τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Η διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων ενδέχεται να υιοθετηθεί από το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε κυβερνητική πηγή της Γερμανίας. Διευκρίνισε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται σε συζητήσεις για τη διαμόρφωση κοινής στάσης σχετικά με τις θαλάσσιες και τις χερσαίες συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης, σήμερα Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου οι πρεσβευτές των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνέλθουν στις Βρυξέλλες με θέμα τους περιορισμούς στις μετακινήσεις που προκαλεί η εμφάνιση του νέου στελέχους του ιού στην Βρετανία. Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, οι πρεσβευτές θα συζητήσουν μέτρα όπως η εφαρμογή των τεστ PCR για τους ταξιδιώτες που φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκτός Ευρώπης, Αργεντινή, Χιλή, Σαουδική Αραβία και Καναδάς ανακοίνωσαν ότι αναστέλλονται οι επιβατικές πτήσεις από και προς τη Βρετανία.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η παραλλαγή του κορωνοϊού να κυκλοφορεί ήδη εκτός Βρετανίας. Μέχρι στιγμής, εννέα κρούσματα έχουν εντοπισθεί στη Δανία και από ένα στην Ιταλία, την Ολλανδία και την Αυστραλία.

Κυκλοφοριακό έμφραγμα

Στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου καθηλώθηκαν χιλιάδες επιβάτες καθώς οι πτήσεις προς το εξωτερικό καθηλώνονταν η μια μετά την άλλη.

Στο αεροδρόμιο βρίσκονται και αρκετοί Βρετανοί που ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν στην επαρχία για να κάνουν Χριστούγεννα με τις οικογένειες τους.

Τι ισχύει για την Ελλάδα

Η ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε συμπληρωματική αεροπορική οδηγία (NOTAM) για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η NOTAM ισχύει από σήμερα Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 6 το πρωί έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.

Ειδικότερα, όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται σε επταήμερο (7) υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF. Αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα ήταν υποχρεωτικός και παραμένει για τις υπόλοιπες διεθνείς αφίξεις ο τριήμερος προληπτικός περιορισμός σε όλους τους επιβάτες από το εξωτερικό. Από σήμερα ορίζεται σε επτά ημέρες για τους αφιχθέντες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/. Παράλληλα όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελληνική Επικράτεια  από το Ηνωμένο Βασίλειο υπόκεινται και σε υποχρεωτικά rapid test .

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend