• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Υπερ-πολυτελή σπίτια: Όπως λέμε Airbnb αλλά για βαθύπλουτους

Από τις μαρίνες του Μονακό μέχρι τις πλαγιές του Άσπεν, οι πολυτελείς διακοπές των βαθύπλουτων είναι αρκετά γνωστές. Εκείνο, όμως, που συχνά αποτελεί μυστήριο είναι το πού ακριβώς μένουν όταν βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους. Τα ενοικιαζόμενα σπίτια προσφέρουν άνεση χώρου και προπαντός ιδιωτικότητα. Τα ξενοδοχεία πολυτελείας προσφέρουν κυριολεκτικά ό,τι επιθυμήσει ο πλούσιος πελάτης προκειμένου να μείνει ευχαριστημένος.

Υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία, που συνδυάζει και τα δύο. Η χλιδή των υπερπολυτελών επαύλεων και των μεγάρων με ιδιωτικό σεφ μπορεί πράγματι να προσφέρει και τα δύο σε βαθύπλουτους ταξιδευτές.

BnB Greece Conference

Υπερ-πολυτελή σπίτια

Για εκείνους που δεν αρκούνται απλώς σε ένα υπερμέγεθες μπάνιο ή μια μαρμάρινη κουζίνα αλλά απαιτούν έξτρα χλιδή, υπάρχουν τα υπερ-πολυτελή σπίτια. Έτσι τα αποκαλούν διάφορες εταιρείες ενοικίασης ακινήτων για να τα διαφοροποιήσουν από τις απλώς ακριβές κατοικίες.

Ανάμεσά τους η Icon Private Collection, που προσφέρει υπερπολυτελείς επαύλεις έναντι 13.450 δολαρίων το βράδυ. Αλλά και η UltraVilla, που κλείνει στους πελάτες της υπερπολυτελείς επαύλεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Παράλληλα, η Villas of Distinction έχει έναν άλλο τρόπο να διαχωρίζει τις επαύλεις της χλιδής από τις υπόλοιπες. Τις ονομάζει κατοικίες από τη «Συλλογή του Προέδρου», καθώς βρίσκονται στις ωραιότερες τοποθεσίες, έχουν εξαιρετικά προωθημένη αρχιτεκτονική με «εκπληκτικό σχεδιασμό τόσο στους εσωτερικούς χώρους όσο και στον περιβάλλοντα χώρο», αλλά και την αίσθηση της ιδιωτικής ζωής.

Σύμφωνα με τον Στιβ Λάσμαν, αντιπρόεδρο της Villas of Distinction, υπάρχουν πάνω από 2.900 πολυτελείς επαύλεις προς ενοικίαση. Μόνον οι 35 πληρούν τις προδιαγραφές για να θεωρηθούν εξαιρετικές και κατάλληλες για πραγματικά βαθύπλουτους με ιδιαίτερες απαιτήσεις. «Εχουμε δυο-τρεις καινούργιες που θα μας παραδοθούν μέσα στις επόμενες 30 ημέρες και είναι πραγματικά απίστευτες», σχολιάζει ο ίδιος. Προσθέτει πως από το επόμενο έτος κάποιες από αυτές θα προσφέρουν και υπηρεσίες ιδιωτικού τζετ.

Villas of Distinction

Κάποιες άλλες εταιρείες του είδους επικεντρώνονται κυρίως στις παροχές τις οποίες θα προσφέρουν στα ακίνητα. Η Luxico, για παράδειγμα, νοικιάζει «σούπερ επαύλεις» πέντε αστέρων στην Αυστραλία, οι οποίες συνοδεύονται με καθημερινή υπηρεσία οικιακής βοηθού, προσωπικούς μπάτλερ, μπαρ με ακριβά συλλεκτικά κρασιά και λικέρ και ένα σωρό άλλες πολυτέλειες.

Σπίτια «ιδιωτικά θέρετρα»

Η εταιρεία Ani Private Resorts προσφέρει μια υβριδική εκδοχή διακοπών για βαθύπλουτους ταξιδευτές. Διαθέτει «ιδιωτικά θέρετρα» σε Δομινικανική Δημοκρατία, Σρι Λάνκα και Ταϊλάνδη, που συνδυάζουν τα ωραιότερα στοιχεία ιδιωτικής βίλας και ξενοδοχείου.

Ετσι εκτιμά τουλάχιστον η Ira Bloom, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας. «Σε μια ιδιωτική έπαυλη, οι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να κάνουν διάφορα για τον εαυτό τους είτε να προσλάβουν έναν σεφ, να προγραμματίσουν τα γεύματά τους, να ενδιαφερθούν για το ποιος θα πλύνει τα πιάτα και διάφορα τέτοια, καθώς συνήθως δεν συνοδεύονται και από υπηρετικό προσωπικό. Όμως, η εταιρεία Ani προσφέρει κυριολεκτικά τα πάντα στους προσκεκλημένους της».

Τα μέλη του προσωπικού της έπαυλης, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν εκπαιδευθεί σε ξενοδοχεία της αλυσίδας Four Seasons, έχουν τη δυνατότητα να ικανοποιήσουν ειδικά αιτήματα. Aπό εορτασμούς με βεγγαλικά έως ελικόπτερα που προσγειώνονται στο εσωτερικό της βίλας. Πρόσφατα διοργάνωσαν ένα πάρτι γενεθλίων με θέμα «Βαϊάνα» σε ακίνητο της Ταϊλάνδης, με το προσωπικό μεταμφιεσμένο, δήλωσε η Bloom.

Ani Private Resorts

Οι παροχές, επίσης, μοιάζουν περισσότερο με ένα θέρετρο παρά με ένα ενοικιαζόμενο σπίτι. Για παράδειγμα, το ακίνητο στη Σρι Λάνκα βρίσκεται σε έκταση 20.000 τετραγωνικών μέτρων κατά μήκος της νότιας ακτογραμμής. Διαθέτει το δικό του γήπεδο τένις (και επαγγελματία του τένις), Ayurvedic spa και συντονιστή δραστηριοτήτων για τα παιδιά.

Παρά την παγκόσμια πανδημία, και τα 4 ακίνητα είναι σε λειτουργία, δήλωσε ο Yeshi Phuntsho, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Στην πραγματικότητα έχουμε πολλές κρατήσεις εκεί καθώς οι άνθρωποι προτιμούν να ταξιδεύουν ιδιωτικά λόγω του Covid».

Οι τιμές περιλαμβάνουν γεύματα, ποτά (συμπεριλαμβανομένου αλκοόλ), περιποιήσεις σπα, προσωπική προπόνηση, μαθήματα μαγειρικής και ψυχαγωγία για παιδιά. Οι χρεώσεις είναι από 4.625 δολάρια ανά διανυκτέρευση (8 ενήλικες) ή 9.625 δολάρια (28 ενήλικες).

Πηγή: CNBC

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend