• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Απαγόρευση πάρτυ Πρωτοχρονιάς από την Airbnb

πάρτυ Πρωτοχρονιάς

Εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, η Airbnb ανακοίνωσε το σχέδιό της προκειμένου βοηθήσει τους hosts να προστατευθούν από την ενοικίαση των καταλυμάτων τους με σκοπό τη διοργάνωση πάρτυ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το σχέδιο αφορά καταλύματα στη Βόρεια Αμερική, τη Δυτική Ευρώπη και την Αυστραλία. Ωστόσο και οι hosts στην Ελλάδα θα μπορούσαν να εξάγουν χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούν να χειριστούν «ύποπτα» αιτήματα.

Τα μέτρα της Airbnb

Η Airbnb έχει προχωρήσει σε αλλαγές στην πλατφόρμα της για τις ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ισπανία και Αυστραλία. Από σήμερα, σε αυτές τις χώρες, οι επισκέπτες χωρίς προηγούμενες θετικές κριτικές θα απαγορεύεται να προχωρούν σε κρατήσεις μιας νύχτας για ολόκληρα σπίτια την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Οι επισκέπτες με θετικές κριτικές δεν θα αντιμετωπίζουν αυτή την απαγόρευση.

Ωστόσο οι κρατήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, θα ισχύουν κανονικά. Η Airbnb σημειώνει ότι με βάση τα δεδομένα της, οι μονοήμερες διανυκτερεύσεις για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς που πραγματοποιούνται πολύ νωρίτερα, εξαιρετικά σπάνια οδηγούν σε μη εγκεκριμένα πάρτυ.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να πιστοποιήσουν ότι δεν θα διοργανώσουν πάρτυ. Σε διαφορετική περίπτωση, η Airbnb θα προχωρήσει σε ποινική τους δίωξη. Παράλληλα θα τους μπλοκάρει τη δυνατότητα κρατήσεων για διευρυμένο χρονικό διάστημα.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend