• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Καθυστερεί την IPO η Airbnb, με πρόσχημα τις εκλογές

Airbnb IPO

Αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα η κατάθεση της αίτησης για Αρχική Δημόσια Εγγραφή (IPO) από την Airbnb, με πρόσχημα τις αμερικανικές εκλογές. Η παγκόσμια πλατφόρμα διαμοιρασμού φαίνεται ότι θα καταθέσει την αίτηση στις χρηματιστηριακές αρχές της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα.

Ωστόσο η ανακοίνωση αυτή δεν έγινε επισήμως αλλά μόνο μέσω διαρροών από “πηγές”.

Η Airbnb, η οποία επρόκειτο να εκκινήσει τη διαδικασία σήμερα, Πέμπτη, αποφάσισε να καθυστερήσει προκειμένου να μην “επισκιαστεί από τις επιπτώσεις των αμερικανικών εκλογών”. Αν και ο Τζο Μπάιντεν είναι ο νικητής των εκλογών, ο νυν πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να αμφισβητεί το αποτέλεσμα.

Ωστόσο, τίποτα δεν αποκλείει να αναθεωρήσει και πάλι η Airbnb τα σχέδιά της για την IPO. Εκπρόσωπος της εταιρείας, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, αρνήθηκε να σχολιάσει στο Bloomberg.

Η Airbnb σχεδιάζει να αντλήσει τουλάχιστον 3 δις. δολάρια κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης της μετοχής της στο Nasdaq. Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη IPO στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης φέτος.

Η έκρηξη της πανδημίας τη φετινή χρονιά οδήγησε τις κρατήσεις μέσω της πλατφόρμας Airbnb σε κατάρρευση, με τα έσοδα να κατρακυλούν. Η εταιρεία προχώρησε σε περικοπή του 25% του προσωπικού της τον Μάιο καθώς οι κρατήσεις σημείωναν μείωση άνω του 70%.

Η ανάκαμψη για την πλατφόρμα ήρθε γρήγορα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τον Ιούνιο οι κρατήσεις ήταν μόλις στο -30%. Οι ταξιδιώτες που αναζητούσαν καταλύματα για διακοπές κοντά στο σπίτι τους αλλά και η εξ αποστάσεως εργασία αναπτέρωσαν τις ελπίδες.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend