• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Lockdown έως τέλος Νοεμβρίου

Σε ολικό lockdown μπαίνει η χώρα έως το τέλος Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έκτακτη ενημέρωσή του για τον κορονοϊό.

Η απόφαση θα έχει ισχύ από τις 06:00 το Σαββάτου και για τρεις εβδομάδες έως και τις 30 Νοεμβρίου.

Τα νέα μέτρα

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά θα είναι ανοικτά.  Τα γυμνάσια και τα λύκεια θα είναι κλειστά και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλε-εκπαίδευση. Επανέρχονται τα sms, κλείνει το λιανεμπόριο, με εξαίρεση τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων και τα φαρμακεία, κλείνει η εστίαση με εξαίρεση τα delivery και τα take away.

Να σημειωθεί ότι δεν έγινε καμία αναφορά προς το παρόν για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Η χρήση μάσκας είναι καθολική.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να βάλω σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών μου» και τόνισε πως εφόσον τα νέα μέτρα εφαρμοστούν στο ακέραιο, τότε θα μπορέσουμε να «πνίξουμε το δεύτερο κύμα».

Σημείωσε, δε, πως έτσι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε έναν «πιο κανονικό Δεκέμβριο» και τις γιορτές. Παίρνουμε τα μέτρα τώρα, για να μπορέσει η αγορά να δουλέψει τότε, είπε ακόμη.

Οικονομική στήριξη

Αναφορικά με τις οικονομικές ανησυχίες που υπάρχουν, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ορισμένα από τα μέτρα στήριξης που λαμβάνει η κυβέρνηση και τα οποία θα αναλυθούν το μεσημέρι από το οικονομικό επιτελείο.

  • Επίδομα 800, και όχι 534 ευρώ που ίσχυε έως και σήμερα, σε όσους μπουν σε αναστολή εργασίας τον Νοέμβριο
  • Επέκταση των επιδομάτων ανεργίας για δύο μήνες
  • Επιδότηση 400 ευρώ εφάπαξ, σε όλους τους μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που υπολογίζονται σε 130.000

Εξειδίκευση των μέτρων οικονομικής στήριξης θα κάνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στις 3 το μεσημέρι ενώ στις 6 το απόγευμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα παρουσιάσει αναλυτικά τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας.

Previous ArticleNext Article