• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Ευρ. Επιτροπή: Αύξηση ορίου κρατικών ενισχύσεων ανά επιχείρηση

Αύξηση του ορίου κρατικών ενισχύσεων ανά επιχείρηση σε ετήσια βάση σε 3 εκατ. ευρώ, αποφάσισε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Να σημειωθεί ότι το κατώτατο όριο σε κανονικές συνθήκες είναι 200.000 ευρώ ανά εταιρεία για περίοδο τριών ετών. Το ποσό αυτό είχε ήδη αυξηθεί σε 800.000 € ανά εταιρεία σε ετήσια βάση από τις 19 Μαρτίου 2020, λόγω κορονοϊού.

Επιπλέον η Επιτροπή αποφάσισε παράταση του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων, το οποίο είχε εγκριθεί στις 19 Μαρτίου 2020. Όλα τα τμήματα του προσωρινού πλαισίου παρατείνονται για έξι μήνες, έως τις 30 Ιουνίου 2021. Το τμήμα για την παροχή στήριξης μέσω ανακεφαλαιοποίησης παρατείνεται για τρεις μήνες, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε:

“Tο προσωρινό πλαίσιο έχει στηρίξει τα κράτη μέλη στις προσπάθειές τους να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης. Σήμερα, παρατείνουμε το προσωρινό πλαίσιο για να καλυφθούν οι συνεχιζόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων, προστατεύοντας παράλληλα την ενιαία αγορά της ΕΕ. Εισάγουμε επίσης ένα νέο μέτρο που θα δώσει στα κράτη μέλη τη δυνατότητα να στηρίξουν τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σημαντικές απώλειες κύκλου εργασιών, συνεισφέροντας στην κάλυψη μέρους των μη καλυπτόμενων πάγιων δαπανών τους. Τέλος, εισάγουμε νέες δυνατότητες για έξοδο του κράτους από ανακεφαλαιοποιημένες επιχειρήσεις, με παράλληλη διατήρηση της προηγούμενης συμμετοχής του στις επιχειρήσεις αυτές, και περιορίζοντας τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού”.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο TaxHeaven

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend