• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Οι Ευρωπαίοι θέλουν να ξαναρχίσουν τα ταξίδια

Ευρωπαίοι ταξίδια

Οι Ευρωπαίοι είναι πρόθυμοι να ξαναρχίσουν ταξίδια και μάλιστα πολλοί από αυτούς άμεσα. Αυτό φαίνεται από έρευνες που πραγματοποιούνται από διάφορους φορείς το τελευταίο διάστημα.

Από τις πιο χαρακτηριστικές, είναι οι έρευνες της Phocuswright και της European Travel Commission (ETC). Και οι δύο καταγράφουν την έντονη ανάγκη των Ευρωπαίων και ξεκινήσουν εκ νέου τα ταξίδια.

Η έρευνα της Phocuswright

Πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες δηλώνει ότι θεωρεί τα ταξίδια αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς του επιθυμώντας να επισκεφθεί νέους προορισμούς. Τα ποσοστά ανά εθνικότητα διαμορφώνονται ως εξής: 56% των ερωτηθέντων στο Ηνωμένο Βασίλειο, 46% στη Γερμανία, 57% στη Γαλλία, 59% στην Ιταλία και 58% στην Ισπανία.

Η έρευνα παρουσιάστηκε από τη Senior Vice President, Research and Product Strategy της Phocuswright, Charuta Fadnis. Σχολιάζοντας το παραπάνω συμπέρασμα τόνισε ότι η ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου μπορεί να επέλθει πιο γρήγορα απ’ όσο υπολογίζουμε.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία θα συνεχίσουν να ηγούνται των online κρατήσεων, οι οποίες θα σημειώσουν περαιτέρω άνοδο το 2023 ξεπερνώντας τα 150 δισ. ευρώ. Για πρώτη χρονιά το 2019 οι περισσότερες από τις μισές κρατήσεις στην Ευρώπη (51%) πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά.

Η ίδια υπογράμμισε κατά την παρουσίαση της έρευνας ότι “οι επιμέρους «παίκτες» της τουριστικής βιομηχανίας ήρθαν πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη χρονική περίοδο λόγω του κορονοϊού έχοντας ως κοινό στόχο να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη των τουριστών και να βοηθήσουν τη βιομηχανία να ανακάμψει”.

Η έρευνα της ETC

Και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (ETC) επιβεβαιώνει την πρόθεση των Ευρωπαίων να ταξιδέψουν και μάλιστα άμεσα. Περισσότεροι από 1 στους 2 Ευρωπαίους (54%) σκοπεύουν να ταξιδέψουν τους επόμενους έξι μήνες, ενώ το 26% δηλώνουν ότι σκοπεύουν να ταξιδέψουν μέχρι τον Νοέμβριο.

Η έκθεση δείχνει ξεκάθαρα ότι οι Ευρωπαίοι έχουν ισχυρή όρεξη για ταξίδια. Όμως αναστέλλεται από κατανοητές ανησυχίες για την υγεία τους και μια σειρά κανόνων και περιορισμών που σχετίζονται με τον COVID. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ETC Eduardo Santander, δήλωσε: “Μια εναρμονισμένη προσέγγιση και ο εξορθολογισμός των ταξιδιωτικών κανόνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι η μόνη λύση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και την έναρξη της ανάκαμψης των ταξιδιών”.

Τα ταξίδια εντός της Ευρώπης είναι η κορυφαία επιλογή με το 41% να ενδιαφέρεται για ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας του και το 39% σε άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στην Ευρώπη είναι η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία.

Η έρευνα της ETC πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή σχεδόν 6.000 ατόμων.

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend