• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Παρατείνεται έως τις 5/10 η NOTAM για ταξιδιώτες από Ρωσία 

NOTAM Ρωσία

Παρατείνεται έως και τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020, η αεροπορική οδηγία (NOTAM) για ταξιδιώτες από τη Ρωσία. Η NOTAM προβλέπει ότι όσοι φτάνουν αεροπορικώς από τη Ρωσία, θα εισέρχονται στη χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19. Το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΥΠΑ, παραμένει σε εφαρμογή το ανώτατο όριο εισόδου 500 ατόμων την εβδομάδα από Ρωσία. Οι συνδέσεις γίνονται μόνο με τους αερολιμένες Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου.

Οι επιβάτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν στις ελληνικές ελεγκτικές αρχές αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον Covid-19 από πιστοποιημένο διαγνωστικό κέντρο στην αγγλική γλώσσα. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο τους και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητάς  τους. 

Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν αν οι επιβάτες έχουν πιστοποιητικό με αρνητικό τεστ πριν από την πτήση. Η απουσία του υποχρεώνει την αεροπορική εταιρεία να μην επιβιβάσει τον επιβάτη.

Ταυτόχρονα παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) πριν από την άφιξη στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση οι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας που έρχονται στην Ελλάδα θα επανυποβάλλονται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό ιατρικό έλεγχο για Covid-19. Έως την έκδοση των αποτελεσμάτων του εργαστηριακού ελέγχου οι επιβάτες θα παραμένουν σε περιορισμό στον τόπο προσωρινής διαμονής τους. Επίσης όλοι οι επιβάτες πρέπει να φέρουν αποδεικτικό κράτησης ξενοδοχείου ή άλλα κατάλληλα έγγραφα, από τα οποία προκύπτει ο τόπος προσωρινής διαμονής τους.

Από τη NOTAM εξαιρούνται τα προγράμματα επαναπατρισμού Ελλήνων. Στα πρόσωπα που παραβιάζουν το μέτρο της ελεγχόμενης εισόδου μονίμων κατοίκων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εκτός από τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Previous ArticleNext Article