• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Η Ολλανδία βάζει τα ελληνικά νησιά στην «πορτοκαλί» λίστα για καραντίνα

καραντίνα Ολλανδία

Σε καραντίνα βάζει η Ολλανδία τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην επικράτειά της από τα ελληνικά νησιά. Παράλληλα συμβουλεύει τους πολίτες τους να αποφεύγουν να ταξιδεύουν σε αυτά, εκτός κι αν είναι αναγκαίο.

Αντίστοιχο μέτρο ανακοίνωσε χθες και η Βρετανία, για 7 ελληνικά νησιά. Η Ολλανδία ωστόσο επιβάλλει καραντίνα 10 ημερών, έναντι 14 της Βρετανίας.

Η απόφαση αναγράφεται σε ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών που εκδόθηκε σήμερα 8 Σεπτεμβρίου. Το μέτρο έχει άμεση ισχύ.

«Ο αριθμός όσων μολύνθηκαν από κορονοϊό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά αυξήθηκε απότομα. Το γεγονός αυτό έχει επιπτώσεις στις ταξιδιωτικές οδηγίες για τα ελληνικά νησιά. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα νησιά που συνδέονται με την ηπειρωτική χώρα μέσω γέφυρας. Ο χρωματικός κώδικας των ελληνικών νησιών άλλαξε από «κίτρινο» (προσοχή κίνδυνος για την ασφάλειά σας) σε «πορτοκαλί» (μόνο τα απαραίτητα ταξίδια). Μετά από διαμονή σε ένα από τα ελληνικά νησιά, θα πρέπει να μπείτε σε καραντίνα για 10 ημέρες όταν επιστρέψετε στην Ολλανδία. Η Πελοπόννησος και η ηπειρωτική Ελλάδα παραμένουν «κίτρινα» (προσοχή κίνδυνος για την ασφάλειά σας)» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Οι επιπτώσεις

Αυτές οι κινήσεις των χωρών έχουν ως στόχο να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας ενόψει του χειμώνα. Ωστόσο το αποτέλεσμα είναι ότι ακόμα και οι λίγοι τουρίστες που έχουν απομείνει στην Ελλάδα, ψάχνουν πτήσεις για να φύγουν. Και φυσικά δεν αναμένεται να έρθουν άλλοι στο αμέσως επόμενο διάστημα. Τουλάχιστον όχι πριν καταφέρει να ελεγχθεί η εξάπλωση και σταματήσουν οι ταξιδιωτικές οδηγίες.

Με τα συνέδρια και τις εκθέσεις να παραμένουν παγωμένα και τις ταξιδιωτικές οδηγίες να αυξάνονται, οι προοπτικές για τον τουρισμό των πόλεων δεν είναι ευοίωνες. Αυτή η τάση καταγράφεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ήδη είναι λίγοι οι τουρίστες που αποφασίζουν αυτή την περίοδο να επισκεφθούν την Αθήνα, έστω και για λίγες ημέρες. Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες short-term rentals να αποχωρούν – έστω και προσωρινά- από τη βραχυχρόνια μίσθωση. Αυτό που ονομάζαμε πέρυσι ως “το μεγάλο ξεσκαρτάρισμα”, φαίνεται ότι επισπεύσθηκε από την πανδημία…

Previous ArticleNext Article