• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Εκτός της βρετανικής λίστας για υποχρεωτική καραντίνα παραμένει η Ελλάδα

εκτός βρετανικής λίστας

Η Ελλάδα παραμένει τελικά εκτός της βρετανικής λίστας των χωρών από τις οποίες οι ταξιδιώτες πρέπει να τίθενται σε καραντίνα επιστρέφοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η λίστα που ανακοίνωσε πριν από λίγο το Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεινε αμετάβλητη από αυτήν της προηγούμενης εβδομάδας. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν φήμες για μετάταξη της Πορτογαλίας στην «κόκκινη λίστα», αφού έχει ξεπεράσει το όριο των 20 κρουσμάτων.

Ταυτόχρονα οι τουριστικοί πράκτορες που συνεργάζονται με βρετανικά γραφεία εξέφραζαν φόβους ότι και η Ελλάδα θα ενταχθεί στην «κόκκινη λίστα». Ωστόσο έμεινε τελικά εκτός της βρετανικής λίστας αφού έχει χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων από το ΗΒ.

Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στις λίστες, αλλά “ελέγχονται συνεχώς όλα τα δεδομένα και μπορεί να υπάρξουν αλλαγές ανά πάσα στιγμή και χωρίς κανένα δισταγμό”.

Για την Πορτογαλία, σύμφωνα με tweet του υπουργού Υγείας, υπάρχει περίπτωση να επανεξεταστούν τα δεδομένα αύριο.

Καραντίνα στην Ουαλία από 6 ελληνικά νησιά

Αντιθέτως, η Ουαλία επιβάλλει καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από 6 ελληνικά νησιά. Μύκονος, Ζάκυνθος, Λέσβος, Πάρος, Αντίπαρος και Κρήτη βρίσκονται στη λίστα.

Είναι η πρώτη φορά που η Ουαλία εφαρμόζει τους δικούς της κανόνες καραντίνας. Μέχρι τώρα η Ουαλία χρησιμοποιούσε τον κατάλογο εξαιρέσεων όπως ορίζεται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας, Vaughan Gething, δήλωσε ότι έλαβε την απόφαση “λόγω μεγάλου αριθμού περιπτώσεων κορωνοϊού, που εισήχθησαν στην Ουαλία από τουρίστες που επέστρεφαν από τα ελληνικά νησιά”.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend