• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Οι Έλληνες αποκλείουν ταξίδια εκτός συνόρων

ταξίδια εκτός συνόρων

Φοβούνται τα ταξίδια εκτός συνόρων οι Έλληνες, όπως αποκαλύπτεται σε έρευνα για τις αεροπορικές μετακινήσεις. Μόλις 1 στους 4 Έλληνες εξετάζει το ενδεχόμενο να ταξιδέψει εκτός συνόρων τους επόμενους τέσσερις μήνες.

Αυτό περιλαμβάνεται στα συμπεράσματα έρευνας που διενήργησε η Prorata μεταξύ 16-18 Ιουνίου σε δείγμα 800 ατόμων στο σύνολο της επικράτειας.

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων (58%) νιώθουν καθόλου ή όχι ιδιαίτερα ασφαλείς σε σχέση με την υγειονομική κατάσταση της χώρας. H μειοψηφία (40%) νιώθουν αρκετά ή πολύ ασφαλείς  μετά την άρση των περιορισμών στις αεροπορικές πτήσεις.

ταξίδια εκτός συνόρων

Ένα ενδιαφέρον εύρημα αφορά την ηλικιακή διαστρωμάτωση εκείνων που δηλώνουν ότι δεν νιώθουν ασφαλείς. Αν και δεν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις ανά ηλικία, εντούτοις ελαφρώς πιο ανασφαλείς δηλώνουν το 61% των μεταξύ 18-35 ετών και το 56% των άνω των 55 ετών, ενώ στο ενδιάμεσο βρίσκονται οι 35-54 ετών. Οι γυναίκες σε ποσοστό 68% φοβούνται, έναντι 55% των ανδρών.

Μεταξύ όσων απάντησαν ότι δεν προτίθενται να κάνουν ταξίδια εκτός συνόρων, «η έλλειψη χρημάτων» και «ο φόβος σε σχέση με τον Covid-19» εμφανίζονται ως κύριες αιτίες της συγκεκριμένης στάσης, ενώ δευτερευόντως «η έλλειψη διαθέσιμου χρόνου».

Previous ArticleNext Article