• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Ανοίγουν τα σύνορα Ελλάδας με Ιταλία

Από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου αίρονται σταδιακά οι περιορισμοί στα ταξίδια από Ιταλία, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας. Στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεών του με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι ντι Μάιο, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ιταλία είναι «ραγδαίως βελτιούμενα».

«Η Ελλάδα αίρει από την προσεχή Δευτέρα και σταδιακά μέχρι το τέλος του μήνα τους όποιους περιορισμούς» ανακοίνωσε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ελπίδα «οι Ιταλοί φίλοι μας να περάσουν και φέτος τις διακοπές στη χώρα μας».

Εστιάζοντας στον τουρισμό, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών είπε πως είναι ένας οικονομικός τομέας πρώτιστης σημασίας για Ιταλία και Ελλάδα. Δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής για το επικείμενο άνοιγμα των συνόρων.

«Είμαι ευτυχής που ο Νίκος Δένδιας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα ανοίξει εκ νέου στην Ιταλία τα σύνορα μέχρι το τέλος του μήνα, αίροντας οποιουσδήποτε περιορισμούς για καραντίνα σε Ιταλούς τουρίστες»

Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, διαβεβαίωσε ότι όλες οι τουριστικές εμπορικές δραστηριότητες έχουν ετοιμαστεί να υποδεχθούν με ασφάλεια τους τουρίστες.

αίρονται περιορισμοί Ιταλία

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Ντι Μάιο τόνισε πως πρέπει να ακολουθηθούν ενιαίοι κανόνες ώστε να μην κατακερματίζεται η τουριστική αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία δεν συμπεριλαμβανόταν στις 29 χώρες, με τις οποίες θα ανοίξουν τα σύνορα στις 15 Ιουνίου. Κάτι που είχε προκαλέσει αντιδράσεις στη γειτονική χώρα, με τον Λουίτζι Ντι Μάιο να σχολιάζει τότε χαρακτηριστικά ότι:

«Η Ιταλία πιστεύει στο ευρωπαϊκό πνεύμα, αλλά είναι έτοιμη να κλείσει τα σύνορα σε όποιον δεν τη σέβεται».

Οι αεροπορικές πτήσεις από το εξωτερικό θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου και θα αφορούν 29 χώρες, με θετικό επιδημιολογικό προφίλ. Για τις υπόλοιπες χώρες, τα έκτακτα μέτρα παραμένουν, με τους ταξιδιώτες να τίθενται σε καραντίνα μίας ή δύο εβδομάδων.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend