• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Συνεργασία Airbnb με ΕΟΔΥ για δωρεάν στέγαση στους επαγγελματίες υγείας

Airbnb δωρεάν στέγαση

Η διεθνής πρωτοβουλία της Airbnb να παρέχει δωρεάν ασφαλή και βολική στέγαση στους επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 αφορά και την Ελλάδα. Πλέον έχει ξεπεράσει τους 500 διαθέσιμους χώρους. Η Airbnb, μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, θα μηδενίσει όλα τα τέλη για τις διαμονές.

Στην Ελλάδα, οι ίδιοι οι hosts είχαν ξεκινήσει τέτοιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες αμέσως μόλις ξέσπασε η πανδημία στη χώρα μας. Ενώ και εταιρείες Property Management συνεισφέρουν ήδη σε αυτόν τον σκοπό.

«Οι ιατροί και οι ανταποκριτές πρώτης γραμμής παρέχουν υποστήριξη ζωτικής σημασίας κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας και θέλουμε να τους βοηθήσουμε», λέει η Valentina Reino, επικεφαλής Δημόσιας Πολιτικής & Campaign της Airbnb σε Ιταλία και Νοτιοανατολική Ευρώπη. «Έχουμε ακούσει από αμέτρητους οικοδεσπότες σε όλο τον κόσμο την επιθυμία να παρέχουν ένα σπίτι σε αυτούς τους ήρωες. Συνδέουμε λοιπόν τους μη κερδοσκοπικούς εταίρους μας, κυβερνητικούς οργανισμούς και άλλους, με την απίστευτη κοινότητα ιδιωτών μας για να συνεργαστούμε σε αυτή την ιδιαίτερη εποχή και είμαστε ευτυχείς που το πρόγραμμα έχει ενδυναμωθεί πλέον και στην Ελλάδα».

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε με δύο πιλοτικά προγράμματα στην Ιταλία και τη Γαλλία. Εκεί η Airbnb ανακοίνωσε πως γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες υγείας έχουν πρόσβαση σε δωρεάν στέγαση. Η κοινότητα της Airbnb έχει ήδη ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα. Πάνω από 100.000 οικοδεσπότες σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη προσφέρει τα σπίτια τους. Πάνω από 500 καταλύματα έχουν ήδη προσφερθεί από οικοδεσπότες και στην Ελλάδα.

Για τη διευκόλυνση της ανεύρεσης στέγασης των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της Covid-19, η Airbnb συνεργάζεται με επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, κυβερνητικούς φορείς και εταιρείες διαχείρισης έκτακτης ανάγκης.

Airbnb Open Homes

Οι οικοδεσπότες έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν το σπίτι τους δωρεάν μέσω της πλατφόρμας Open Homes της Airbnb. Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε το 2012 για να καλύψει τις ανάγκες ανθρώπων που χρειάζονται στέγαση έκτακτης ανάγκης. Εάν οι οικοδεσπότες δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσουν δωρεάν, η Airbnb θα διαγράψει τα τέλη της κράτησης.

Στο πλαίσιο της ελληνικής πρωτοβουλίας, η Airbnb θα συνεργαστεί με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Μέσω αυτής της συνεργασίας θα προσεγγίσει τους Έλληνες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή (γιατρούς, νοσηλευτές κ.λπ.) της πανδημίας Covid-19.

«Για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, που αποτελεί το βασικό σκοπό του ΕΟΔΥ, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και να εξασφαλίσουμε κάθε δυνατή διευκόλυνση στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους επαγγελματίες υγείας που παλεύουν ακούραστα και αδιάλειπτα για την αντιμετώπιση της Covid-19», λέει ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). «Αγκαλιάζουμε την προσφορά της Airbnb και την εντάσσουμε στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί ως κοινωνία, προκειμένου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να στηρίξουμε όλους όσοι εργάζονται στην πρώτη γραμμή, με πνεύμα ηρωισμού και αυταπάρνησης, για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας».

Τα καταλύματα που φιλοξενούν υγειονομικούς εργαζόμενους που έχουν υψηλότερη έκθεση στην Covid-19 απαιτούν ισχυρές πρακτικές πρόληψης και αυστηρά πρότυπα ασφαλείας. Η Airbnb λαμβάνει σοβαρά υπόψη την υγεία και την ασφάλεια της κοινότητάς της και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους εμπειρογνώμονες και αξιωματούχους για την ανάπτυξη πρωτοκόλλου για τους οικοδεσπότες που υποστηρίζουν αυτή τη συλλογική προσπάθεια στον τομέα της υγείας. Το πρωτόκολλο θα επικαιροποιείται για να περιλαμβάνει όλες τις νέες οδηγίες και τις απαιτήσεις από τις τοπικές και εθνικές αρχές όπως τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Οι συστάσεις ασφαλούς φιλοξενίας περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

  • καταχώρηση ολόκληρων σπιτιών
  • ενισχυμένος καθαρισμός,
  • κοινωνική απομάκρυνση με τους φιλοξενούμενου,
  • περιθώριο 72 ωρών μεταξύ διαμονών.
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend