• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Greece from Home: Η Ελλάδα μας από το Σπίτι

greece from home

Ο υπ. Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα Greece from Home. Πρόκειται για μια πλατφόρμα η οποία παρουσιάζει την εμπειρία, τη γεύση και το άρωμα της Ελλάδας για όσο διάστημα ο πλανήτης “μένει στο σπίτι”. Δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του ΕΟΤ, της Marketing Greece, της Google και του επικεφαλής δημιουργικού (Chief Creative Officer) στην Προεδρία της Κυβέρνησης Στηβ Βρανάκη.

Η πλατφόρμα Greece from Home διαθέτει 3 κατηγορίες περιεχομένου: Δείτε, Ταξιδέψτε και Μάθετε.

Στην κατηγορία «Δείτε» υπάρχει αποκλειστικό & επιλεγμένο περιεχόμενο Ελλήνων δημιουργών που ζουν σε διάφορες χώρες του κόσμου σχετικά με τη μουσική, τη γαστρονομία, τα εικαστικά, το σινεμά, το θέατρο, την όπερα, το χορό, τον αθλητισμό, τη μόδα.

Στην κατηγορία «Ταξιδέψτε», η πλατφόρμα καλεί τους επισκέπτες να ταξιδέψουν νοερά -και διαδικτυακά- σε όλη την Ελλάδα. Μέσα από το www.discovergreece.com δημιουργείται μια ψηφιακή πύλη με πλούσιο περιεχόμενο και συναρπαστικές ψηφιακές εμπειρίες.

Και τέλος στην κατηγορία «Μάθετε», περιλαμβάνεται μια σειρά νέων πρωτοβουλιών εκμάθησης από το σπίτι για τους τουριστικούς επιχειρηματίες. Προσφέρονται διαδραστικά ομαδικά σεμινάρια αλλά και κατ’ ιδίαν διαδικτυακές συναντήσεις.

Στόχος της πλατφόρμας είναι να διατηρήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των ανθρώπων για την Ελλάδα ακόμα και από το σπίτι. Και αφετέρου να δώσει τους τουριστικούς επιχειρηματίες τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Google και το πρόγραμμα Grow Greek Tourism Online.

Ο ΕΟΤ προχωρά άμεσα στην online προώθηση της πλατφόρμας στοχεύοντας στις κύριες αγορές προέλευσης επισκεπτών της χώρας μας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο υπουργός Τουρισμού απέφυγε να κάνει εκτίμηση για το πότε θα ξεκινήσει η τουριστική σεζόν. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν φαίνεται στον ορίζοντα μια ημερομηνία πέρα από την οποία θα μπορούμε να έχουμε  μια κανονικότητα. Προσπάθειά μας είναι να εκκινήσουμε το συντομότερο μόλις οι παράγοντες υγείας μας το επιτρέψουν».

Σημείωσε επίσης ότι ο εσωτερικός τουρισμός φαίνεται ότι φέτος θα αποτελέσει διέξοδο για τη στήριξη της χώρας.

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend