• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Έκτακτο: Ακύρωση της ITB Berlin 2020 λόγω κορωνοϊού

Με ανακοίνωσή της, η διοργανώτρια Messe Berlin της ITB Berlin 2020 ανακοίνωσε πριν από λίγο την ακύρωση της μεγαλύτερη τουριστικής έκθεσης στην Ευρώπη.

Η έκθεση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί 4-8 Μαρτίου. Αποτελεί το ορόσημο της πορείας του ευρωπαϊκού τουρισμού με τη συμμετοχή εκθετών από όλο τον κόσμο.

Η ανακοίνωση για την ακύρωση της ITB 2020

“Λόγω της αυξανόμενης εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού COVID-19, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών επέβαλαν την ακύρωση της ITB Berlin 2020.

Η υπεύθυνη υγειονομική αρχή του Charlottenburg-Wilmersdorf του Βερολίνου έθεσε αυξημένες απαιτήσεις για τη διοργάνωση, σήμερα νωρίς το απόγευμα (18:27). Μεταξύ άλλων, η αρχή παραγγέλλει ότι κάθε συμμετέχων στην εμπορική έκθεση πρέπει να αποδείξει στη Messe Berlin ότι δεν προέρχονται από τις καθορισμένες περιοχές κινδύνου ή ότι έχουν έρθει σε επαφή με άτομο από τις περιοχές κινδύνου. Η Messe Berlin δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει όλες αυτές τις απαιτήσεις.

Η Messe Berlin τόνιζε εδώ και εβδομάδες ότι η απόφαση να κρατηθούν ή να ακυρωθούν σημαντικά γεγονότα μπορεί να γίνει μόνο με βάση τη σύσταση ή τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Μόνο αυτές οι αρχές έχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και την εμπειρογνωμοσύνη για να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα.

Ο κ. Christian Göke, Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Berlin GmbH, δήλωσε: “Με περισσότερους από 10.000 εκθέτες από 180 χώρες, η ITB Berlin έχει εξαιρετική σημασία για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Λαμβάνουμε την ευθύνη για την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων πολύ σοβαρά. Με βαριά καρδιά προσβλέπουμε στην ακύρωση της ITB Berlin 2020, κάτι που έχει πλέον καταστεί αναγκαίο».

Ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Messe Berlin, Wolf-Dieter Wolf εξηγεί: “Στην 54ετή ιστορία τους, η ITB Berlin και η Messe Berlin δεν έχουν ξαναζήσει μια παρόμοια κατάσταση. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εκθέτες και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο που έχουν υποστηρίξει την ITB Berlin τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες και προσβλέπει στη συνέχιση της εμπιστοσύνης συνεργασίας μας με τους εταίρους μας στην αγορά».”

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend