• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης το φαινόμενο Airbnb

Στη συνεδρίαση της 4ης Μαρτίου του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης θα τεθεί το θέμα του Airbnb, όπως αναφέρει το voria.gr.

Στελέχη της δημοτικής παράταξης «Η Πόλη Ανάποδα», με τον επικεφαλής Αντώνης Γαζάκη, επισκέφθηκαν τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δρόσο Τσαβλή και του παρέδωσαν ψήφισμα με τις υπογραφές περίπου 820 πολιτών, ζητώντας να συζητηθεί το θέμα σε συνεδρίαση του σώματος προκειμένου να ενεργοποιηθούν για τη Θεσσαλονίκη οι περιορισμοί της βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως προβλέπεται από τον νόμο 4472/17.

Ωστόσο να σημειώσουμε ότι με βάση το νόμο, οι Δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν αυτόνομα τους οποιουσδήποτε περιορισμούς.

Ο κ. Γαζάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για την εκστρατεία συλλογής υπογραφών πολιτών την οποία ξεκίνησε η παράταξη του. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης κατηγορούν το Airbnb για την αύξηση των ενοικίων και την έλλειψη εξεύρεσης προσιτής μακροχρόνιας μίσθωσης.

Ο κ. Τσαβλής ενημέρωσε τον κ. Γαζάκη ότι για την ειδική συνεδρίαση, έχουν ήδη κληθεί εκπρόσωποι κτηματομεσιτών, συμβολαιογράφοι, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες ακινήτων, επιμελητήρια.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσαβλής, «οι ειδικοί θα πρέπει να εξετάσουν εάν πράγματι η αύξηση των ενοικίων οφείλεται στο Airbnb». «Ανάλογα με αυτή την ενημερωτική συνεδρίαση, τότε θα τεθεί το ζήτημα σε τακτική συνεδρίαση, ώστε να λάβει αποφάσεις το δημοτικό συμβούλιο», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Σώματος.

Να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία της Airbnb, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, οι ενεργοί οικοδεσπότες το 2018 ανέρχονταν σε 1.600.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend