• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Σεμινάριο για την αειφορία από το GSTC

σεμινάριο GSTC

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) ανακοίνωσε το νέο σεμινάριο αειφόρου τουρισμού στη Αθήνα, μέσα από το Πρόγραμμα Κατάρτισης του GSTC (STTP).

Το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτελεί με βάση την αξιολόγηση του Sustainability Leaders, το πιο αναγνωρισμένο και αξιόπιστο εκπαιδευτικό πρόγραμμα παγκοσμίως για πιστοποίηση επαγγελματιών στο θέμα του Αειφόρου Τουρισμού. Δεδομένων των δηλώσεων του Υπουργείου Τουρισμού, η Αειφορία θα είναι ένας και ίσως ο σημαντικότερος πυλώνας της νέας εθνικής Τουριστικής Στρατηγικής για τα επόμενα 10 έτη. Η εκπαίδευση και πιστοποίηση προσώπων στις αρχές της αειφορίας και του παγκόσμιου γίγνεσθαι θα είναι βασικός στόχος!

Οι επαγγελματίες του τουρισμού, οι εκπρόσωποι ιδιωτικών φορέων (ξενοδοχεία, τουριστικοί πράκτορες, κ.ά.), οι φορείς διαχείρισης προορισμού, οι κλαδικές ενώσεις και άλλοι φορείς που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης προσωπικού στον Αειφόρο Τουρισμό μπορούν να εγγραφούν εδώ. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 11-13  Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του MBC Business Center, Λ. Συγγρού 106, 11741, Αθήνα.

Το σεμινάριο οργανώνεται από τον εκπρόσωπο για θέματα εκπαίδευσης του GSTC στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη, GREEN EVOLUTION AE, εξειδικευμένη σε θέματα Αειφορίας στον Τουρισμό. Το GSTC συνεργάζεται με Εταίρους Εκπαίδευσης, όπως την Green Evolution, σε διάφορες περιοχές και προορισμούς, υποστηρίζοντας την αποστολή του GSTC να αυξήσει τη γνώση και τις πρακτικές για τον αειφόρο τουρισμό και προσφέροντας τα επίσημα σεμινάρια Αειφόρου Τουρισμού για λογαριασμό του GSTC.

Σχετικά με το GSTC

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) είναι η παγκόσμια πρωτοβουλία στοχευμένη στην προώθηση του αειφόρου τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Το GSTC εργάζεται για τη διεύρυνση της κατανόησης και πρόσβασης στις αειφόρες πρακτικές, υποστηρίζει την αναγνώριση και δημιουργία αγορών σχετικά με τον αειφόρο τουρισμό, και εκπαιδεύει όπως και διαδίδει μία σειρά από παγκόσμια αποδεκτές αρχές, οι οποίες ορίζονται ως τα Κριτήρια του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αειφορίας (Global Sustainable Tourism Criteria). Τα κριτήρια αυτά, ως ένα σύνολο εθελοντικών αρχών που παρέχουν το πλαίσιο για την αειφορία στην αγορά του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την πρωτοβουλία μας. Περισσότερες πληροφορίες στο www.gstcouncil.org.

Σχετικά με την Green Evolution AE

Η Green Evolution ΑΕ δραστηριοποιείται στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Ενέργειας και της Οικονομίας Άνθρακα. Προσφέρει ολοκληρωμένες εξειδικευμένες τεχνο-οικονομικές υπηρεσίες. Προσφέρει μία σειρά από ολοκληρωμένα προϊόντα για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και ιδιώτες που σχετίζονται με την οικονομία άνθρακα όπως Διαχείριση Portfolio Δικαιωμάτων Άνθρακα, Κλιματική Αλλαγή και Επενδύσεις, Εκπαιδευτικά Σεμινάρια στην Οικονομία Άνθρακα, Ανθρακικά Ουδέτερες Εκδηλώσεις, Διαχείριση Αερίων Θερμοκηπίου σε Κτήρια, Πράσινο Εστιατόριο, Ενεργειακό Πιστοποιητικό Κτηρίων, Ανθρακικά Ουδέτερο Προϊόν και Ανθρακικά Ουδέτερος Ιστοχώρος. Επίσης, η Green Evolution έχει να επιδείξει μία σειρά από σημαντικά έργα και αποτελέσματα στην ενεργειακή αξιολόγηση και μοντελοποίηση κτιρίων, τη βιοκλιματική αναβάθμιση ανοικτών χώρων, την ενεργειακή διαχείριση με σκοπό την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιριακών δομών και την αξιολόγηση ξενοδοχειακών μονάδων σε σχέση την αειφορική τους επίδοση για διάφορα διεθνή πρότυπα. Περισσότερες πληροφορίες στο www.green-evolution.eu.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend